1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri İdlib'e Havadan Ölüm Yağdırıyor
Esed Güçleri İdlib'e Havadan Ölüm Yağdırıyor

Esed Güçleri İdlib'e Havadan Ölüm Yağdırıyor

İdlib kent merkezini kaybeden Esed güçlerinin direnişçilerin kontrolündeki bölgeleri ele geçirmek için düzenlediği yoğun hava saldırılarında en az 104 kişi hayatını kaybetti.

06 Nisan 2015 Pazartesi 12:46A+A-

Esed güçlerinin geçen hafta direnişçilerin kontrolüne geçen Suriye'nin İdlib kentine düzenlediği saldırılarda en az 104 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

Kentin direnişçilerin eline geçmesinin ertesi günü ilk saldırıya eş-Şemaliyye Mahallesi maruz kaldı. Beş füzenin düştüğü mahallede yaklaşık 82 kişi ölürken, onlarca kişi yaralandı.

Kent merkezine yönelik bombardımanda ise dükkanlarda büyük zarar meydana geldi. Geçen cuma günü Burğul ve Saad camileri ile Kızılay Hastanesi'ne yönelik roketli saldırıda 22 kişi hayatını kaybederken binalarda da büyük hasar meydana geldi.

Kent sakinlerinden Saad el-Umeri, Esed güçlerinin bir haftadan fazla bir süredir gerçekleştirdiği saldırıların büyüklüğü ve şiddetinin en büyük göstergesinin meydana gelen yıkım olduğunu söyledi.

Direnişçilerin yeni hedefi Mastuma Kışlası

Suriye'de direnişçilerin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, kente yönelik saldırıların ardından İdlib'den çekilmek zorunda kalan Esed güçlerine karşı operasyonlarına devam ediyor.

Direnişçiler operasyonlar kapsamında rejim güçlerinin çekildiği Mastuma köyündeki kışlaya ağır silahlarla saldırıyor.

Ahraru'ş Şam, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam, Hak Tugayı (Livau'l- Hak) ve Nusra Cephesi gibi direniş gruplarından oluşan "Fetih Ordusu" (Ceyşu'l-Feth), 28 Mart'ta İdlib'de kontrolü tamamen sağladığını açıklamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT