1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Filistinli Mültecileri Katlediyor!
Esed Güçleri Filistinli Mültecileri Katlediyor!

Esed Güçleri Filistinli Mültecileri Katlediyor!

Dün 222 kişinin katledildiği Suriyeliler arasında 15 de Filistinli mülteci vardı. Hamas, saldırıyı şiddetle kınadı.

05 Kasım 2012 Pazartesi 18:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Baas güçlerinin Yermük Kampı'nı bombalaması sonucu 15 Filistinli şehit oldu. Suriye devriminin başladığı günden bu yana Suriye'de 528 Filistinlinin Esed güçleri tarafından şehit edildiği açıklandı.

Suriye'de Baas güçlerinin dün akşam Şam yakınlarındaki Yermük Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 15 Filistinli hayatını kaybetti ve onlarca kişi de yaralandı.

Yermük Mülteci Kampı Koordinasyon Komitesi, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında yayınladığı haberde, kampa düzenlenen saldırıların 15 Filistinlinin şehit olmasına yol açtığını, şehitlerden 3’ünün kadın olduğunu, en az 60 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Şehit olanlar arasında Nadir Halil Cuma, Halid Yasir Amayiri, Halid Azime, Suzan Salih ve Nahid Yunus'un da olduğunu ifade eden komite, kampta büyük korku yaşandığını ve El Urube Caddesi, El-Hacer El-Esved bölgesi ve Kudüs Caddesinde yaşayan kamp sakinlerinin daha güvenli bölgelere kaçtığını, kampa düzenlenen bombardımanın devam ettiğini bildirdi.

Katledilen Filistinli Sayısı 528 Oldu

Suriye'deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu, geçen Pazartesi günü yaptığı açıklamada, olayların başladığı günden bu yana Suriye'de şehit olan Filistinli sayısının 528'e yükseldiğini belirtmişti.

filistinli_multeciler_suriye_yermuk-kampi01.jpg

Hamas, Saldırıları Şiddetle Kınadı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Suriye'deki Filistin mülteci kamplarına düzenlenen saldırıları ve özellikle de dün akşam Yermük Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı.

Hamas Hareketi bugün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, "Suriye'de Filistin mülteci kamplarına düzenlenen ve Yermuk, Sebbine ve El Hüseyniyye kamplarında onlarca kişinin şehit olmasına veya yaralanmasına neden olan saldırıları Hamas Hareketi olarak şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Hamas Hareketi, Filistin mülteci kamplarını olayların dışında tutulması ve Filistinli mültecilerin Suriye krizine dâhil edilmemesi gerektiği yönündeki görüşünü bir kez daha vurgulayarak, "Suriye halkının akan kanının durmamasından büyük acı duyuyoruz ve akan kanın derhal durdurulmasını istiyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT