1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Dün 106 Kardeşimizi Daha Katletti
Esed Güçleri Dün 106 Kardeşimizi Daha Katletti

Esed Güçleri Dün 106 Kardeşimizi Daha Katletti

Suriye'de Esed güçlerinin çeşitli kentlere yönelik düzenlediği saldırılarda 106 Müslüman hayatını kaybetti.

03 Mart 2013 Pazar 07:35A+A-

Esed güçlerinin 2 Mart Cumartesi sabahından bu yana düzenlediği saldırılarda Şam'ın banliyölerinde 29, Halep'te 24, Humus'ta 16, Rakka'da 13, Haseke'de 6, Dera ve Hama'da 5'er, İdlib'de 4, Tartus ve Kuneytra'da 2'şer olmak üzere ülke genelinde 106 müslüman hayatını kaybetti.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin Halep'teki Miniğ askeri üssü üzerinde bir askeri helikopteri düşürdüğünü aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Halep'in batısında yer alan Polis Okulu'nun silahlı muhaliflerce kuşatıldığını ve muhaliflerin okul kampüsü içinde bazı binaları ele geçirmesinden sonra okulda iki taraf arasında yoğun çatışmaların yaşandığını dile getirdi.

Çevresinin savaş uçağı tarafından bombalandığını da kaydeden SRGC, kentin birçok bölgesinin de ÖSO ile Suriye ordusu arasında çatışmaların yaşandığına değindi.

ÖSO birliklerinin Hama'da 4 askeri kontrol noktasını etkisiz hale getirdiğini vurgulayan SRGC, muhalif birliklerin kentte bazı kontrol noktalarını da tamamıyla ele geçirdiğini aktardı.

Öte yandan ÖSO birliklerinin, Rakka'daki hapishanenin kontrolünü ele geçirdiği belirtildi.

Halep'teki Kuveyris askeri üssüne yakın yerlerde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile rejime bağlı güçler arasında yoğun çatışmaların meydana geldiğini bildiren Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de silahlı muhaliflerin üsteki helikopterleri hedef aldığını aktardı.

Şam'ın Cobar ve Dareya banliyölerinin gün boyunca savaş uçaklarının bombardımanına maruz kaldığını da belirten LCC, ÖSO birliklerinin Deyru'z Zor kentinde bir askeri konvoya saldırarak çok sayıda askeri esir aldığını kaydetti.

 

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT