1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Doğu Guta’da 6 Sivili Daha Katletti!
Esed Güçleri Doğu Guta’da 6 Sivili Daha Katletti!

Esed Güçleri Doğu Guta’da 6 Sivili Daha Katletti!

Suriye’de Beşşar Esed rejiminin, Şam’da abluka altında tuttuğu Doğu Guta bölgesine düzenlediği yoğun saldırılarda 6 sivil hayatını kaybetti.

30 Aralık 2017 Cumartesi 17:35A+A-

Beşşar Esed rejimi, “gerginliği azaltma bölgesi” içerisindeki Doğu Guta’ya sabah saatlerinden itibaren yoğun top ve hava saldırıları düzenliyor.

Haresta, Duma ve Zemelka ilçeleri ile Hammuriye, Cisrin, Arbin, Merc, Kefer Batna, Misraba ve Beyt Seva beldelerini yoğun topçu saldırıları ile hedef alan rejim ayrıca Haresta ilçesi ile Merc, Arbin ve Medyere beldelerine hava saldırıları düzenledi.

Haresta’ya sabah saatlerinden itibaren 40 hava saldırısı gerçekleştirildi.

AA’nın Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına dayandırdığı haberinde, rejimin saldırılarına maruz kalan Doğu Guta’da ilk belirlemelere göre, Haresta’da 1, Otaya köyünde 3, Kafar Batna ve Misraba’da ise birer sivil yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yaralılar Sivil Savunma ekipleri tarafından bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

Birleşmiş Milletler’in (BM) ve uluslararası toplumun Doğu Guta’daki ölümlere sessiz kalmasını fırsata çeviren rejim, 14 Kasım’dan bu yana bölgeyi yoğun şekilde bombalıyor.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, 28 Kasım’da, Rusya’nın önerisi üzerine Esed rejiminin Doğu Guta’da sözde ateşkesi kabul ettiğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT