1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Cuma Günü 72 Kardeşimizi Katletti
Esed Güçleri Cuma Günü 72 Kardeşimizi Katletti

Esed Güçleri Cuma Günü 72 Kardeşimizi Katletti

Suriye'de Esed’in katliamları artarak devam ediyor.

06 Nisan 2013 Cumartesi 06:27A+A-

Esed güçlerinin çeşitli kentlere ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 72 kardeşimiz hayatını kaybetti.

SNHR, Esed güçlerinin Cuma sabahtan bu yana hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda Şam'ın banliyölerinde 51, Halep'te 11, Dera'da 6, Hama'da 2, Deyr'uz Zor ve Humus kentinde 1'er olmak üzere ülke genelinde 72 kardeşimiz yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada, rejim güçlerinin başkent Şam'ın Duma, Dareya, Mudamiye, Yermuk, Berze ve Doğu Guta bölgelerine roket ve havan toplarıyla saldırılar gerçekleştirdiğini belirten Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Cobar, Seyide Zeynep ve Haresta bölgelerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed güçleri arasında yoğun sokak çatışmalarının yaşandığını kaydetti.

Esed güçlerinin başkentin Rükneddin ve Salihiye bölgesine baskınlar düzenlediğini ve rastgele tutuklamalar gerçekleştirdiğini aktaran SRGC, kentin Kalamun bölgesindeki 155. Tugay'dan ülkenin kuzeyine doğru bir Scud füzesinin fırlatıldığını ifade etti.

SRGC, İdlib, Halep, Dera, Hama, Humus ve Deyru'z Zor kentinde iki ordu arasında yer yer çatışmaların yaşandığını ve Esed güçlerinin söz konusu kentlere roket ve havan topuyla saldırdığını belirtti.

HABERE YORUM KAT