1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Cuma Günü 128 Suriyeliyi Katletti (VİDEO)
Esed Güçleri Cuma Günü 128 Suriyeliyi Katletti (VİDEO)

Esed Güçleri Cuma Günü 128 Suriyeliyi Katletti (VİDEO)

Suriye'de Esed güçlerinin muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 128 kişi hayatını kaybetti.

04 Ağustos 2012 Cumartesi 02:50A+A-

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Esed güçlerinin Şam'ın semt ve beldelerine gerçekleştirdiği saldırılarda 37 kişinin yaşamını yitirdiğini çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Ülkenin iç kesimlerinde yer alan Hama kentinde, hava destekli saldırılarda ve Esed karşıtı gösterilerde açılan ateş sonucu 33 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden örgüt, İdlib'te 14, Halep'te 20, Humus'ta 9, Dera'da 8 ve Deyru'z Zor kentinde 7 olmak üzere 128 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Muhalifler, Halep'in Salahaddin bölgesinde Özgür Suriye Ordusu ile Baas ordusu arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını ve bir askeri helikopterin bölgeye ateş açtığını bildirdi.

Halep’in Furkan ve Meridiyen bölgesinde Özgür Suriye Ordusu ile Baas ordusu arasında çatışmalar yaşandığını ve çatışmaların Meridiyen Oteli'nin arkasında yoğunlaştığını ifade eden yerel kaynaklar, Özgür Suriye Ordusunun Halep kentinde Baas ordusuna karşı ağır silahlara karşı hafif silahlarla ilerleme kaydettiğini belirtti.

Özgür Suriye Ordusunun Halep'teki Menağ askeri havaalanına saldırı başlattığını da kaydeden muhalifler, Firdevs bölgesine Baas ordusu tarafından saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Aktivistler, Esed güçlerinin Şam'ın Tadamun bölgesine hava destekli saldırı düzenlediğini, Zübeyr Cami imamı Ahmet Salih Ahmeti ile çocuklarının ve cami cemaatinden bazılarının boğazları kesilerek öldürüldüğü ileri sürüldü.

Aktivistler, Şam'ın Hamuriye bölgesinin de yoğun saldırılara maruz kaldığını, Esed güçlerinin Filistinlilerin kaldığı Yermük mülteci kampına baskınlar düzenlediğini, Şam'ın Meze bölgesindeki askeri havaalanından Kefr Susa bölgesine havan ve roketlerin atıldığını, Özgür Suriye Ordusunun Haresta bölgesinde çok sayıda Esed askerinin esir alındığını söyledi.

Deyru'z Zor kentinde Esed güçlerinin yoğun saldırılarının düzenlendiğini ve ordunun kentin belli yerlerini bombaladığını söyleyen aktivistler, Özgür Suriye Ordusunun kentteki siyasi istihbarat merkezini ele geçirdiğini ifade etti.

Aktivistler, Hama, Humus, Dera, İdlib, Şam'ın banliyöleri ve Halep'te saldırıların hava destekli olarak devam ettiğini duyurdu. 

 

HALEP

HUMUS

İDLİB

DERA

HAMA

 

HABERE YORUM KAT