1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Çarşamba Günü 19 Muhalifi Katletti
Esed Güçleri Çarşamba Günü 19 Muhalifi Katletti

Esed Güçleri Çarşamba Günü 19 Muhalifi Katletti

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye'de çeşitli kentlerde Esed güçlerinin halka karşı düzenlediği saldırılarda 19 kişinin öldüğünü duyurdu.

03 Mayıs 2012 Perşembe 04:39A+A-

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Humus ile başkent Şam'ın banliyölerinde 8, Hama, Halep, İdlib, Dera ve Deyr Ez Zor kentinde ikişer ve Kamışlı'da bir kişi olmak üzere 19 kişi öldürüldü.

Humus'un El Kusyr bölgesinde gözlemcilerin aralarında bulunduğu ve sokaklardan ceset toplayan bir gruba Esed güçlerince ateş açıldığını ifade eden yerel muhalifler, İdlib'in cesr Eş Şuğur ilçesine bağlı Bedeme köyünde patlamaların meydana geldiğini ve yoğun silah seslerinin yükseldiğini aktardı.

Şam'ın Tadamin bölgesinde çıkan gösterilerde Esed güçlerinin ateş açtığını ve bazı protestocuların yaralandığını vurgulayan muhalifler, Lazkiye'de ordudan ayrılan askerlerle Esed güçleri arasında çatışmaların yaşandığını dile getirdi.

Ordunun Humus'un Hanut beldesinde ordunun top ve havanlarla saldırıda bulunması sonucu çok sayıda evin ciddi hasar gördüğünü ve bazı bölgelerde şiddetli patlamaların meydana geldiğini belirten muhalifler, kentin Rastan ilçesine de onlarca havan mermisinin düştüğünü duyurdu.

İdlib'in Cebel El Zaviye bölgesinde yer alan Rami'ye ordunun ağır silahlarla girdiğini ve yerleşim birimlerime rastgele ateş açtığını vurgulayan muhalifler, bölgeden patlama seslerinin duyulduğuna işaret etti.

Esed güçlerinin Halep Üniversitesi'nde çıkan gösterileri dağıtmak için ateş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğunu, üniversitenin askerlerce kuşatıldığını dile getiren muhalifler, bazı kentlerde Esed güçlerinin gece saatlerinde de saldırılarının sürdürdüğünü kaydetti.

Suriye'deki Beşşar Esed'in medyasının ve muhabirlerinin nasıl çalıştığına bir örnek

2 Mayıs 2012 Çarşamba Günü Suriye'nin Değişik Kentlerinde Yapılan Gösteriler

HALEP ÜNİVERSİTESİ

HALEP

Bir Şehidin Cenazesi

DERA

IDLİB

HUMUS

HABERE YORUM KAT