1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri 48 Suriyeliyi Katletti
Esed Güçleri 48 Suriyeliyi Katletti

Esed Güçleri 48 Suriyeliyi Katletti

Suriye'de Esed güçlerinin ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 48 kişi hayatını kaybetti.

10 Kasım 2013 Pazar 12:03A+A-

Esed güçlerinin ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 5'i kadın 5'i çocuk olmak üzere 48 kişi hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin kara ve havadan ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda sonucunda Halep kentinde 22, başkent Şam'ın banliyölerinde 11, Hama, Dera ve Humus kentlerinde 4'er, İdlib'te 2 ve Deyru'z Zor'da bir olmak üzere 48 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, Halep'in doğu kesimleri, Neyra askeri havaalanı ile 80. Tugay çevresinde yoğun çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Rejim güçlerinin direnişçilere kaptırdığı stratejik öneme sahip 80. Tugayı almak için Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) bulunduğu merkezlere saldırdığı kaydedilen açıklamada, Halep'in Tel Rıfat beldesinde de bomba yüklü bir aracın infilak ettiği, olayda yaralıların olduğu bildirildi.

Esed güçlerinin Şam'ın Yermuk, Duma, Yelda, Mudamiye ve Dareyya banliyölerine saldırdığı vurgulanan açıklamada, kentin Cobar, Kabun, Berze ve Zemelka bölgelerinde de Esed güçleri ile dienişçiler arasında yoğun çatışmaların yaşandığı aktarıldı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünüm, Esed yanlısı Suriye'nin Deyru'z-Zor kenti Milletvekili Muchim İbrahim es-Sehv'i öldürdüğü iddia edildi.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT