1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri 15 Kişilik İki Aileyi İnfaz Etti
Esed Güçleri 15 Kişilik İki Aileyi İnfaz Etti

Esed Güçleri 15 Kişilik İki Aileyi İnfaz Etti

Esed'e bağlı güçlerin Humus'un Seğne beldesinde yaşayan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 kişiyi infaz ettiği bildirildi.

23 Ekim 2013 Çarşamba 18:16A+A-

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin Humus'un Seğne beldesine saldırması üzerine kaçan iki aileden aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 kişiyi kesici aletlerle öldürdüğü belirtildi.

Aile fertlerinin cesetlerinin Humus'un Tedmur ilçesinde Tedmur hastanesinin morgunda bulunduğu kaydedilen açıklamada, SRGC'nin olayı "katliam" olarak nitelediği aktarıldı.

Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Suriye Ordusuna bağlı güçlerin ülkenin iç kesimlerinde yer alan ve muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı köy ve beldelere ağır silahlarla saldırdığı dile getirildi.

Şam yönetimine bağlı güçlerin Humus ve Hama kentlerinin çevresindeki operasyonları dolayısıyla halkın çatışma bölgesinden güvenli bölgelere kaçmaya başladığı aktarılan açıklamada,  başkent Şam'ın Dareyya, Yermuk, Berza, Muaddamiye bölgelerinin rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı ve söz konusu bölgelere düşen havan topu ile atılan roketler yüzünden onlarca evin hasar gördüğü ve bazı evlerin yıkıldığı kaydedildi.

Orduya ait savaş uçaklarının, kentin Muleyla ile Doğu Guta bölgesindeki yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda onlarca evin yıkıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, Esed güçlerinin Muaddamiye ve Dareyya'da kontrolü sağlayamadığı yerleri zehirli gazlarla vurduğu ileri sürüldü.

 

HABERE YORUM KAT