1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Çetesinin Hedefinde Halep Var
Esed Çetesinin Hedefinde Halep Var

Esed Çetesinin Hedefinde Halep Var

Esed çetesinin Halep’e yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. Muhalifler yardım gelmemesi durumunda kentin rejimin eline geçebileceği uyarısında bulundu.

06 Temmuz 2014 Pazar 15:54A+A-

Şam çetesi son günlerde Halep ve çevresine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

Rejime ait helikopterler Halep'in kuzeyindeki Mari ilçesindeki sivil yerleşim birimlerine varil bombasıyla saldırdı. Helikopter ve savaş uçaklarının kullanıldığı saldırıda birçok ev ve iş yeri isabet aldı.

Bölgedeki Al Jazeera'ye bilgi veren görgü tanıkları çöken binaların altında kalan çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

Halep'te özellikle Şeyh Neccar sanayi bölgesinde rejim güçleri ile muhalifler arasında şiddetli çatışmaları yaşanıyor. Bu bölge rejim güçleri ile muhalifler arasındaki sıfır noktası olarak biliniyor. Şam’a bağlı güçler fabrika ve sanayi tesislerinin bulunduğu bölgenin doğusunu kontrol altında tutarken muhalifler de batısını kontrol ediyor.

Rejim Halep’e yönelik son dönemlerde yoğunlaştırdığı saldırıları ile yaklaşık iki buçuk yıldır batı ve kuzey kesimindeki bölgeleri kontrolünde tutun muhalifleri kentten çıkarmaya amaçlayor.

Son 24 saatte 48 ölü

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) ordunun çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik saldırılarında 11'i çocuk, üçü kadın 48 kişinin katledildiğini duyurdu.

SNHR, Esed güçlerinin muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere havadan varil bombasıyla, karadan ise havan topu ve yerden yere atılan füzelerle saldırdığını duyurdu.

Açıklamada, Halep'te 13, Dera'da 11, Hama ve İdlib'te 10'ar, başkent Şam'da iki, Humus ve Rakka'da birer olmak üzere 48 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, rejime ait savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgeleri bombalamasında çok sayıda evin yıkıldığı ve hasar gördüğünü duyurdu.

Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum