1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Çekilme Şartını Ruslara Açıklamış
Esed Çekilme Şartını Ruslara Açıklamış

Esed Çekilme Şartını Ruslara Açıklamış

Suriye diktatörü Beşşar Esed, iktidardan çekilmek için belirlediği şartını Ruslara açıkladı: 2014'e kadar mühlet...

11 Eylül 2012 Salı 11:27A+A-

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Fransa'nın başkenti Paris'te Suriye muhalefet temsilcileri ve Fransız yetkililerle görüştü.

Le Figaro'ya demeç veren Bogdanov, Esed'in, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Suriye halkının bir başka ismi desteklemesi halinde, görevi bırakacağını söylediğini kaydetti.

Bogdanov, Suriye'de iktidar ve muhalefetin masaya oturarak siyasi dönüşüm sürecinin parametrelerini belirlemesi gerektiğini kaydetti.

Rusya’nın halkını katletmek için Suriye rejimine yaptığı silah yardımlarını ve verdiği desteğin üzerine Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, utanmadan muhaliflere yapılan silah yardımının yol açacağı “felaketlere” dikkat çekti. Bogdanov, Suriye'nin "Somalileşme" riski olduğunu belirtti. Bogdanov, 1990 Lübnan savaşı sonrası oluşturulan barış konferansı gibi, Suriye'de de Hıristiyan, Alevi ve Dürzü toplulukların temsil edileceği bir konferans toplanmasını önerdi.

Suriye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2014'te yapılacak. Esed, bu yönüyle adeta halkı iyice temizlemek için bir yıldan fazla daha mühlet istiyor. Seçimlerin mahiyeti düşünüldüğünde ise Esed, aslında iktidarı hiç bırakmak niyetinde olmadığını beyan etmiş oldu.

HABERE YORUM KAT