1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Bombalıyor; Hizbullah Halep’e Kaydırılıyor!
Esed Bombalıyor; Hizbullah Halep’e Kaydırılıyor!

Esed Bombalıyor; Hizbullah Halep’e Kaydırılıyor!

Suriye’de dün 7’si çocuk 73 kişi katledilirken Hizbullah milislerinin Kusayr’dan sonra Halep’e doğru kaydırıldığı bildiriliyor.

06 Haziran 2013 Perşembe 18:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) 05.06.2013 Çarşamba günü Suriye genelinde 7’si çocuk, 5’i kadın 73 kişinin Esed güçlerinin operasyonları sonucunda katledildiğini duyurdu. Katledilenlerin 3’ü işkence altında can verdi.

LCC’nin verdiği bilgilere göre 18 kişi Şam ve kırsalında, 16 kişi Deyr ez-Zor’da, 12 kişi Humus’ta, 7 kişi Halep’te, 6 kişi Rakka’da, 3 kişi Hama’da, 3 kişi İdlip’te katledildi.

HİZBULLAH MİLİSLERİ HALEP’E KAYDIRILIYOR

Suriye'de stratejik öneme sahip Kusayr kasabasını ele geçiren Esed birlikleriyle Hizbullah'ın yeni hedefi ülkenin ikinci büyük kenti Halep. Esed güçleri ve Hizbullah şimdi de Halep'i geri alma hazırlığında.

kusayr-hizbullah_hezbollah_syria_alqusair.jpg
HizbulEsed mensupları Kusayr'da "zafer"lerini kutluyorlar...

Hizbullah'ın desteğiyle 3 haftalık bir kuşatma ve yoğun çatışmaların ardından Lübnan sınırındaki Kusayr kasabasının kontrolünü ele geçiren Esed güçleri, şimdi de Halep'i ele geçirmeyi planlıyor.

Suriye ordusu ülkenin en büyük ikinci kenti ve kriz öncesi ticari merkezi olan Halep'e saldırma hazırlığını Hizbullah ile birlikte yürütüyor.

Halep'teki görgü tanıklarına göre, Hizbullah milisleri ağır silahlarla ve füzelerle daha şimdiden kentin çevresindeki köylerle kentin dış mahallelerinde mevzilenmiş durumda.

Hizbullah'ın Halep'te operasyonlar düzenlediği de ileri sürülüyor.

Halep kentinin yarısı 10 aydır Suriyeli muhaliflerin elinde. Başlaması halinde kentteki çatışmaların Kusayr'den daha şiddetli olması bekleniyor.

Suriye'deki varlığını artık inkar etmeyen Hizbullah bununla amacının Lübnan'ı savunmak olduğunu iddia ediyor!!! Öte yandan Lübnan kaynaklarına göre Suriye'de şimdiye kadar 200 kadar Hizbullah üyesi öldürüldü. 

Bu arada Hizbullah milislerine katılmak üzere Pakistan ve Afganistan'dan Şii grupların Suriye'ye aktıkları haberleri de geliyor.

anne-kiz_suriye.jpg
Var mı daha acısı? Yaralı kurtulan anne, kızını uğurluyor...

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum