1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esad Güçleri Baba Amr'a Giremedi
Esad Güçleri Baba Amra Giremedi

Esad Güçleri Baba Amr'a Giremedi

Humus'un Baba Amr bölgesinde taarruza geçen Baas güçleri kuvvetli bir deriniş ile karşılaştı, çatışmalar sürüyor

29 Şubat 2012 Çarşamba 19:55A+A-

.Humus'un Baba Amr bölgesinde muhaliflere yönelik 'temizleme operasyonu' başlatmak isteyen Baas güçleri, çok kuvvetli bir deriniş ile karşılaştı. Suriye ordusu, Humus'taki Baba Amr semtine dün akşamdan bu yana kara saldırısı başlatmıştı. Şehir ayrıca 15 günden top tank ve roketlerle gelişi güzel dövülüyordu. Baas güçlerinin Hama'da da muhaliflere yönelik saldırıları devam ediyor.

Humus'tan gelen haberlerde, Baas ordusunun Baba Amr bölgesine girmeye başladığı belirtiliyordu. İlk sokakları aşan Baas güçleri daha sonra kuvvetli bir deriniş ile karşılaştı.

Bölgeye girmek isteyen ordunun Mahir Esad'a bağlı 4. Tümen olduğu belirtiliyor. Bu tümen, kendini elit güç olarak adlandırıyor. Elektriklerin kesik olduğu Baba Amr'a telefon ile ulaşılamıyor. Bölgedeki muhalifler da zaman zaman internete girmeyi başararak, bölgeden haberler aktarıyorlar. En son gelen haberler, Baas güçlerinin Baba Amr'ın sınırında durdurulduğu yönünde.

Kentte bulunan görgü şahitleri çatışmaların Eski Çarşı bölgesinde şiddetlendiği dile getiriyor. Baba Amr mahallesinde ise telefon bağlantılarının kesildiği ve bu bölge ile iletişimin dolayısı ile içeride neler yaşandığını tam olarak belli olmadığı ifade edildi.

Suriyeli bir yetkili, öğle saatlerinde, Humus'un birkaç saat içinde temizleneceğini duyurmuştu. Bu yetkilinin açıklaması, temizlik adını ilk kez kullanmasından dolayı önemliydi.

Suriyeli insan hakları eylemcileri, Humus'a saldırıların başladığı 4 Şubat'tan beri yüzlerce kişinin öldüğünü bildiriyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT

1 Yorum