1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erzurum'dan Suriye'ye Yardım Tırı
Erzurum'dan Suriye'ye Yardım Tırı

Erzurum'dan Suriye'ye Yardım Tırı

Erzurum İHH öncülüğünde hazırlanan ve 810 koliden oluşan temel ihtiyaç malzemesi yüklü yardım tırı Suriye halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı.

15 Haziran 2015 Pazartesi 16:19A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de tüm dünyanın gözleri önünde, 5 yıldır devam etmekte olan Baas/İran katliamları, yüz binlerce insanın yaşamını yitirmesine, yaralanmasına ve milyonlarca insanın yerini-yurdunu terk etmesine neden olmuştur. Bu katliamlar mazlum Suriye halkını insan onuruna yakışmayan çok ağır şartlar altında yaşamaya mahkûm ederken, açlık ve hastalıklarla boğuşan mazlum kardeşlerimize destek olma sorumluluğumuzun savsaklanamayacağı gerçeğini de bizlere daha güçlü hatırlatıyor.

Erzurum İHH öncülüğünde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkı ve destekleriyle, geçtiğimiz yıllarda da 6 tır insani yardım malzemesi gönderilmişti. 15 Haziran 2015 itibarıyla, 810 koliden oluşan, 40.500 TL değerinde temel ihtiyaç malzemesi yüklü 7. yardım tırı Suriye’deki mazlum kardeşlerimize ulaştırılmak üzere gönderildi.

Hazırlanan yardım kolilerinde bulunan malzemeler:

·        Sıvı Yağ                  : 2 lt.

·        Çay                         : 0,5 kg.

·        Toz Şeker              : 2 kg.

·        Un                           : 2 kg.

·        Bulgur                    : 2 kg.

·        Pirinç                      : 2 kg.

·        K. Fasulye              : 2 kg.

·        Makarna                : 2 kg.

·        Salça                       : 1 kg.

·        KK. Mercimek      :  1 kg.

·        Helva                      : 1 kg

Erzurum İHH Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Güven, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Mübarek Ramazan Ayı’na Suriyeli mazlum kardeşlerimizin zulüm ve mahrumiyet altında giriyor olmasının burukluğunu da hissederek, Yüce Allah’tan (c.c) Suriye halkının direnen onurlu evlatlarına zafer bahşetmesini; Suriye halkının acılarını dindirip imkânsızlıklarını giderecek hayırsever, kardeş ellerin sayısını arttırmasını diliyoruz. Hassaten yardım kampanyamıza destek veren İslami derneklere ve duyarlı esnafımıza da katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz."

erzurum-yardim-tiri.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT