1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Erzurum’da Muhammed Mursi İçin Gıyabi Cenaze Namazı ve Basın Açıklaması
Erzurum’da Muhammed Mursi İçin Gıyabi Cenaze Namazı ve Basın Açıklaması

Erzurum’da Muhammed Mursi İçin Gıyabi Cenaze Namazı ve Basın Açıklaması

Muhammed Murs’nin dün şehit olmasıyla ilgili olarak bugün Erzurum Lalapaşa Camii’nde öğle namazının ardından basın açıklaması okundu ve gıyabi cenaze namazı kılındı.

18 Haziran 2019 Salı 18:17A+A-

Mısır’da Sisi cuntasının kanlı darbesiyle devrilip hapsedilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin dün çıkarıldığı mahkeme salonunda şehid olması üzerine bugün, Erzurum Lalapaşa Camii’nde öğle namazının ardından basın açıklaması okundu ve gıyabi cenaze namazı kılındı.

Erzurum Sivil Toplum Platformunun organize ettiği ve yoğun katılımın olduğu programda: “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Hayır, onlar diridirler! Ancak siz bunu bilemezsiniz. (Bakara:154)”, “Katil Firavun Ordusunun Karşısında, Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız!”, “Şehidlerin Yolunu Sürdüreceğiz.” yazılı pankartlar açılırken; Muhammed Mursi resimleri, İhvan-ı Müslimin şehidlerinin resimleri, Sisi zulmünü lanetleyip İhvan direnişiyle dayanışmayı ifade eden dövizler taşındı.

Sıkça tekbir getirilen programda ayrıca: “Katil Sisi, Yolundayız Mursi”, “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz”, “İslami Hareket Engellenemez”, “Ümmete Özgürlük Direnişle Gelecek”, “Erzurumdan İhvan’a, Direnişe Bin Selam”, “Müslüman Zulme Boyun Eğmez” vb sloganlar atıldı.

Topluluk adına basın açıklamasını, Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkan Vekili Abdulkerim Kavaz okudu.

Basın açıklamasından sonra, gıyabi cenaze namazını Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula kıldırdı. Namazın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt’un yaptığı duayla program sona erdi.

qyqz4622.jpg

ibaj0113.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

KIYMETLİ KARDEŞLERİM

Bugün burada, dün akşam saatlerinde çıkarıldığı mahkemede müslümanların onurunu savunurken şehadete yürüyen Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin şehadetine şahitlik etmek ve yıllardır onu zindanda tutan zalimleri lanetlemek ve safımızı belli etmek için toplanmış bulunuyoruz..

Erzurum Sivil Toplum Platformu mensupları olarak şehidimize Allahtan rahmet diliyor ve tüm İslam alemine sabırlar niyaz ediyoruz.

Ey şehit, sen Mısır meydanlarında halka hitap ederken hep diyordun ki …”sizin hakkınızı hukukunuzu korumanın bedelini ben canımla öderim” …ve gerçekten sözünde durdun, İslam alemi için canını ortaya koydun, şehit oldun …..Allah senden ebeden razı olsun.. Hz. Hamza’ya komşu etsin.

Kıymetli Kardeşlerim

Bildiğiniz gibi Mısır’da yıllarca süren diktatörlükten sonra 2012 yılında Muhammed MursiMısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olmuştu.. Bir yıllık iktidarında yaptığı icraatlarıyla ülkesini emperyalizmin tasallutundan kurtarmaya çalışmış, müslümanlarınyüzünü ak etmiş, ama küresel zalimleri tedirgin etmişti…..Bu gidişata daha fazla tahammül etmeyen zalimler ülkede iç karışıklık meydana getirmiş, silahlı gruplarla halkı karşı karşıya getirmiş ve merhum Mursi’yi askeri darbe ile görevden almış, mahkum etmişlerdi. Sürekli demokrasiden bahseden, insan hakları savunuculuğu yapan batı, söz konusu İslam coğrafyası olunca her şeyi rafa kaldırıyor, iki yüzlülüğünü bir kere daha ortaya koyuyordu.

Mısır halkının meşru yolla seçmiş olduğu Muhammet Mursi’yi,3 Temmuz 2013 tarihinde Sisi yönetimindeki askeri cunta ile deviren küreselmüstekbirler, düzmece mahkemeler kurarak binlerce Müslümanı zindana atmış ve yüzlerce Müslümana  idamkararı vermişlerdir.

Demokrasi havarisi kesilen Avrupa Birliği neredesiniz,

Dünyanın jandarmalığına soyunan ABD neredesin,

Birleşmiş Milletler neredesiniz !

Zalimlerin bu kararı gösteriyor ki, mesele emperyalizmin çıkarları olunca, Müslümanların tercih ve iradesine saygı söz konusu bile değildir.

Evet biz onların demokrasi yalanıyla, özgürlük yalanıyla, insan hakları yalanıyla ümmet coğrafyasında işledikleri cinayetleri, tecavüzleri çok iyi biliyoruz.

Ey Küresel Firavunlar !

Cezayir’de bir buçuk milyon Müslümana soykırım yaparak katlettiğiniz unutmadık, unutmayacağız.

Irak’ta demokrasi getiriyoruz diyerek bir buçuk milyon Müslümanı katlettiğinizi yüzbinlerce kadına tecavüz ettiğinizi unutmadık, unutmayacağız.

Avrupa’nın göbeğinde yer alan Bosna’da, Birleşmiş Milletler gözetiminde sekiz bin Müslümanı katlettiğinizi unutmadık, unutmayacağız.

Afganistan’da, Pakistan’da on binlerce Müslümanı mayınlarla kolsuz bacaksız bıraktığınızı unutmadık, unutmayacağız.

Ümmetin göz bebeği olan Filistin’de onlarca yıldır yaptığınız zulümleri, ambargoları,  katliamları unutmadık, unutmayacağız.

Çeçenya’da, Mali’de, Keşmir’de, Somali’de yaptığınız zulümleri, katliamları unutmadık unutmayacağız.

Suriye’de fosfor bombalarıyla Müslümanların üzerine ölüm yağdırdığınızı, zehirli gazlarla bebekleri bile katlettiğinizi unutmadık, unutmayacağız.

Arakan’da, Doğu Türkistan’da halen devam edenzulümlerinizi, katliamlarınızı unutmayacağız.

Evet, bütün bu katliamları tek başınıza yapmadınız. İslam ülkelerinin yönetimlerine getirdiğiniz satılmış, hain, kukla idarecilerle işbirliği yaparak ümmeti bölüp parçaladınız. Ama elbette Rabbul Alemin bir Musa çıkaracaktır, tahtınızı yerle yeksan edecektir. Çünkü Rabbimiz Ali İmran süresi 54.ayette şöyle  buyuruyor..”Onlar tuzak kurdular, Allah’da tuzak kurdu,Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır…”

Yine Cenabı Hak İbrahim süresi 42.ayette buyuruyor.. ”Sakın ,Allah’ı zalimlerin yaptığından habersiz sanma ! Allah onların azabını gözlerin dehşetten donup kalacağı bir güne saklıyor “  Amenna ve saddakna Ya Rabbi…

DEĞERLİ KARDEŞLERİM

Bugün burada bir kere daha, Mısır’daki idamların durdurulması için dünya  Müslümanlarını  direnişe, İslam İşbirliği Teşkilatını göreve çağırıyoruz.

Bizlerde Müslümanlar olarak bu olaylardan ders çıkararak, yaşadığımız coğrafyada birliğimizin kardeşliğimizin herşeyden önemli olduğu şuuruyla hareket etmeli, küresel oyuncuların oyunlarına  gelmemeliyiz.

Emperyalizmin Mısır’daki maşası zalim Sisi ve destekçilerini lanetliyoruz.

Başta şehit Muhammed Mursi olmak üzere İslam davasının Mısırdaki bayraklaşan isimleri Şehit Hasan El Benna’ya, Şehit Seyyid Kutub’a, Şehit Esma Biltaci’yeve idam edilen genç kardeşlerimize şehadetleri vesilesiyle Yüce Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve bütün islam ümmetine başsağlığı diliyoruz.

ALLAHA EMANET OLUN

                                                                              ERZURUM SİVİL TOPLUM PLATFORMU

aybg7242.jpg

bbkt6741.jpg

cawb0135.jpg

ekhl2712.jpg

fxte6903.jpg

gfwj4004.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT