1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. Ermenistan ve Azerbaycan asker cenazelerini değişti
Ermenistan ve Azerbaycan asker cenazelerini değişti

Ermenistan ve Azerbaycan asker cenazelerini değişti

Rusya'nın öncülüğünde Dağlık Karabağ'daki çatışmaların sona erdirilmesine yönelik anlaşmanın imzalanmasının ardından, Bakü ve Erivan bugün asker cenazelerinin takasını gerçekleştirdi.

14 Kasım 2020 Cumartesi 22:49A+A-

Rusya'nın öncülüğünde Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ'da çatışmaların sona ermesi amacıyla imzalanan anlaşmanın ardından Bakü ile Erivan bugün ilk kez asker cenazelerinin takasını gerçekleştirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, sayı vermeden, geri alınan Suşa'da hayatını kaybeden Ermeni askerlerin naaşlarının iade edildiğini açıkladı. Karşılığında Ermenistan'ın da altı Azerbaycan askerinin cenazesini iade ettiği bildirildi. Bir buçuk ay süren çatışmaların ardından Rusya öncülüğünde, Ermenistan ve Azerbaycan arasında hafta başında varılan uzlaşma sonucu imzalanan anlaşma, ölen askerlerin naşının karşılıklı değişimini de öngörüyor.

Ermenistan Sağlık Bakanlığı, Facebook'tan yaptığı açıklamada, çatışmalarda ölen 2 bin 300 kişinin cesedinin adli tıpta incelendiğini, bazılarının kimliğinin hala tespit edilemediğini belirtti. Dağlık Karabağ yetkilileri ise çatışmalarda ölen asker sayısını bin 383 olarak açıkladı. Azerbaycan Ordusu ise savaş döneminde geçerli olan gizlilik ilkesine dayanarak kayıplarına ilişkin sayıları açıklamaya yanaşmıyor. (Deutsche Welle)

 

HABERE YORUM KAT