1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. Ermenistan Karabağ’ı kendi toprağı göstermek için "Eski Ermeni Tarihi" üreten fabrika kurmuş!
Ermenistan Karabağ’ı kendi toprağı göstermek için "Eski Ermeni Tarihi" üreten fabrika kurmuş!

Ermenistan Karabağ’ı kendi toprağı göstermek için "Eski Ermeni Tarihi" üreten fabrika kurmuş!

Ulusal kimlik üretmek için bugüne kadar çok yöntem geliştirildi ama Ermenistan’ın Karabağ’ın stratejik Kelbecer rayonunda sahte tarihî yapı üretmek için inşa ettiği fabrika gibisi görülmedi!

19 Kasım 2020 Perşembe 23:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ermenistan’ın Karabağ’ı Ermeni göstermek için stratejik Kelbecer rayonunda sirkeye bulanıp toprağa gömülerek 'antik' görünüm verilen "Eski Ermeni Tarihi" üreten bir fabrika inşa ettiği ortaya çıktı.

Taha Dağlı’nın Ülke TV’de hazırlayıp sunduğu 'Uluslararası Gündem' programına katılan Mete Sohtaoğlu  “Azerbaycan Ordusu, Kelbecer'de sirkeye bulanıp toprağa gömülerek 'antik' görünüm verilen ‘Eski Ermeni Tarihi’ üreten bir fabrika buldu.” dedi.

Mete Sohtaoğlu’nun Twitter hesabı üzerinden fabrikaya dair paylaştığı görüntüler:

Stratejik önemdeki Kelbecer rayonu son savaşta kurtarılmıştı

Azerbaycan'ın batısında, Ermenistan sınırında, Dağlık Karabağ'ın kuzeybatısındaki Kelbecer 1993'te işgal edilmişti.

Kelbecer'in kent merkezi ve 128 köyünde yaşayan yaklaşık 60 bin Azerbaycanlı, evlerini terk etmek zorunda kalarak ülkenin farklı bölgelerine yerleşmişti.

Ermenistan, işgalden önce Ermeni nüfusun bulunmadığı Kelbecer'e farklı bölgelerden Ermenileri getirerek yasa dışı şekilde iskan ettirmişti.

44 gün süren son savaşın ardından Azerbaycan ile Ermenistan arasında Rusya'nın ara buluculuğunda yapılan anlaşma gereği 27 yıldır işgal altında tuttukları Kelbecer'i terk eden Ermeniler, evleri, kamu binalarını ve ormanlık alanları yakarak bölgeyi terk etmişti.

Ortaya çıkan görüntülerde Ermenilerin, Azerbaycanlıların 27 yıl önce neredeyse hiçbir eşyasını götüremeden terk ettiği evlerden sağlam kalanları çatısından kapı penceresine kadar sökerek ateşe verdikleri görülüyordu.

 

HABERE YORUM KAT