1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Erken Yaşta Evlenemezsiniz Ama Dağa Çıkabilirsiniz!
Erken Yaşta Evlenemezsiniz Ama Dağa Çıkabilirsiniz!

Erken Yaşta Evlenemezsiniz Ama Dağa Çıkabilirsiniz!

HDP, Anadolu Ajansı’nın (AA) Yeni İnfaz Yasası’nın dışında tutulan “erken evlilik mağduru” ailelerin sıkıntılarını haber yapmasına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

20 Nisan 2020 Pazartesi 15:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

HDP’den yapılan açıklamada, AA’nın 16 Nisan’da "Erken yaşta evlenen kadın eşinin cezaevinden çıkacağı günü bekliyor'' başlıklı haberi için suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

14 yaşındaki çocukların cinsel istismara uğradığını ve bunun erken evlilik adı altında meşrulaştırılmaya çalışıldığını öne süren HDP’nin derdi çocuk istismarının önüne geçmek değil tabi! Eğer öyle olsaydı PKK tarafından dağa kaçırılan ve hunharca katledilen 10 yaşındaki Baran’ların ve 14 yaşındaki Beritan’ların infazlarını da suç olarak tanımlardı. PKK liderleri tarafından cinsel istismara uğramış çocuk kızlar için de suç duyurusunda bulunulurdu.

Örgüt disiplininin dışına çıktığı iddiasıyla onlarca çocuğu katleden ve çocuklara her türlü istismarda bulunan PKK’ya tek bir eleştiri yapmayan HDP’nin ideolojik oyunları taraftar buluyor anlaşılan.

Son dönemlerde aile kurumuna ve evliliğe karşı kimi zaman doğrudan kimi zaman da dolaylı olarak saldıran HDP ve sol çevreler, İslam’a ve kadim kültürlere ait bütün değerlere savaş açmış durumda.

Solun klasik propaganda ve ajitasyon tekniklerini kullanarak Türkiye’de gündem oluşturan ve kimi zaman iktidara geri adım attıran HDP, erken yaşta evlendiği için mağdur olan ailelerin İnfaz Yasasına dahil edilme çabalarına yaptığı eleştiriler mecliste güçlü bir karşılık bulabiliyor.

Kendi rızalarıyla evlenen kadınların taleplerini görmezden gelen ancak kadın hakları denince de kimseye ön sıraları kaptırmayan HDP’li yoldaşlar, erkekleri adeta potansiyel birer tecavüzcü olarak tanımlayarak eşlerinden ve çocuklarından ayrı parmaklıkların ardında çürümeleri için elinden gelenin fazlasını yapıyor.

Hatta o kadar ileriye gidiyor ki; ailelerin mağduriyetlerini gündeme getiren basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Ne diyelim; vardır HDP’nin bir bildiği! Basın özgürlüğünü HDP ve Soldan daha iyi bilen mi var?!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum