1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erhan Tuncel Teslim Olmadı, Yakalandı
Erhan Tuncel Teslim Olmadı, Yakalandı

Erhan Tuncel Teslim Olmadı, Yakalandı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hrant Dink cinayeti davası sanıklarından Tuncel'in polis tarafından korunduğu iddiasına dair, "Asla kabul etmiyorum. Kendisi de gelip teslim olmuş değildir" dedi.

24 Ekim 2013 Perşembe 19:46A+A-

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hrant Dink cinayeti davası sanıklarından Erhan Tuncel'in polis tarafından korunduğu iddiasına ilişkin, "Asla böyle bir iddiayı kabul etmiyorum. Kendi ifadesidir. Kendisi de gelip teslim olmuş değildir" dedi.

Güler, Arnavutluk İçişleri Bakanı Saimir Tahiri ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakan Güler, Tahiri'yi bakanlığa gelişinde törenle karşıladı. Tahiri, girişte bakanlık şeref defterini imzaladı.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler'e, Erhan Tuncel'in yakalandığı sırada kullandığı ''Devlete hizmet etmenin bedeli bu'' ifadeleri hatırlatılarak bu konudaki değerlendirmesinin sorulması üzerine, ''Bu konu hakkında hiçbir şey söylemek istemiyorum. Mahkeme söyleyeceğini söylemiştir'' dedi.

Güler, mahkemenin Tuncel hakkında verdiği yakalama kararının ardından polisin gerekli takipleri yaptığını, araştırmasını sürdürdüğünü ve gidebileceği yerlerle ilgili teknik ve fiziki takipler yürüttüğünü söyledi.

Bu takibin ardından 3 adresle ilgili tespitler yapıldığını ve Tuncel'in bu adreslerden birinde yakalandığını ifade eden Güler, bundan sonra kararın mahkemeye ait olduğunu belirtti.

Bakan Güler, Tuncel'in polis tarafından korunduğu iddialarının sorulması üzerine de ''Asla böyle bir iddiayı kabul etmem. Kendi ifadesidir. Kendisi de gelip teslim olmuş değildir'' dedi.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT