1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ergin: “İhtiyaç Olursa Yine Oslo’ya Gideriz”
Ergin: “İhtiyaç Olursa Yine Oslo’ya Gideriz”

Ergin: “İhtiyaç Olursa Yine Oslo’ya Gideriz”

Adalet Bakanı Ergin, çok tartışılan Oslo görüşmeleriyle ilgili, “Bugüne kadar bu görüşmeler yapılmıştır ve ihtiyaç duyulursa bundan sonra da yapılır” dedi.

17 Şubat 2012 Cuma 12:08A+A-

 

MİT Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören teklif TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanırken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den MİT-PKK görüşmesinin yapıldığı Oslo müzakerelerine çarpıcı bir destek geldi.

Muhalefetin sert tepki gösterdiği kanun teklifi ile ilgili Meclis’te milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Ergin, 2009’da Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye gelen PKK üyeleriyle görüşme yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine, böyle bir görüşmenin söz konusu olmadığını ifade etti. Ergin, özetle şunları söyledi: “Böylesi yakıcı sorun karşısında yapılan müzakereler sorgulanmamalı.”

Ergin şöyle konuştu:

Terör örgütü elebaşı 1999 yılında Türkiye’ye geldiğinde İmralı’da hapsedildi. Yargılamaları Ankara Mahkemeleri tarafından adada yapıldı. Bu yargılamaların öncesi, esnası ve sonrasında devletin ilgili yetkili birimleri, Türkiye’ye geldiği günden itibaren ihtiyaç duydukları zaman ve zeminde terör örgütü elebaşı ile görüşmeler yapmışlardır. Bugüne kadar görev yapmış tüm siyasi iktidarlar döneminde ihtiyaç duyulduğunda belli görüşmeler yapılmıştır. Asker bürokrasisi, istihbarat bürokrasisi ve güvenlik bürokrasisi yapmıştır. Zaten bir devletin, ülkesinde var olan böylesi yakıcı problemi çözmek için bir imkân bir enstruman varsa bunu kullanmaması, bu yola müracaat etmemesi sorgulanması gereken olaydır. Dünyanın hangi ülkesi vardır ki elinde böyle imkan varken bunları kullanmış olmasın. Bugüne kadar bu görüşmeler yapılmıştır ve bundan sonra da ihtiyaç olması halinde devlet güvenlik birimleri, istihbarat birimleri, ihtiyaç duyarsa bundan sonra da bu görüşmeler yapılır.

 

HABERE YORUM KAT