1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Ergenekon’da Yeni Dalga 7 Gözaltı
Ergenekon’da Yeni Dalga 7 Gözaltı

Ergenekon’da Yeni Dalga 7 Gözaltı

Ergenekon soruşturması kapsamında değişik illerde gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında SHP’li eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

02 Haziran 2010 Çarşamba 00:26A+A-

Ergenekon Terör Örgütü'ne yönelik operasyon kapsamında dün Ankara ve İstanbul'da 15 ayrı adrese baskın düzenlendi. Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla başlatılan operasyonun, Ergenekon'da yargılama sürecini etkilemeye yönelik faaliyette bulundukları tespit edilen kişilere yönelik yapıldığı öğrenildi.

OKTAY VE CENGİZ GÖZALTINDA

Operasyonun Ankara ayağında Terörle Mücadele ekipleri, SHP'li eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın Keçiören 19 Mayıs Caddesi'ndeki ve Angora'daki evlerinde ve İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz'in Sıhhiye Merkez İşhanı'nda bulunan avukatlık bürosunda arama yaptı. Ergenekon sanığı Perinçek'in avukatı olan Cengiz, Antalya'nın Belek beldesindeki yazlığında, Oktay ise Ankara Keçiören'deki evinde gözaltına alındı. Cengiz daha sonra İstanbul'a getirildi. Operasyon kapsamında 3 avukatın da gözaltına alındığı ve sorgularına başlandığı öğrenildi.

ATLETIZM FEDERASYONU ASBAŞKANI YILDIRIM DA GÖZALTINDA

Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım da "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, "Ergenekon" soruşturması çerçevesinde Hüseyin Yıldırım hakkında gözaltı işlemi yapıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Yıldırım, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada, soruşturma kapsamında çeşitli illerde toplam 7 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

YAKINLARI POLİS ARACINA SALDIRDI

Gözaltına alınan Oktay, evinden götürülürken, yakınları polis aracının önünü keserek saldırdı. Polis aracının ön camını patlatan yakınları, aracı tekme yağmuruna tuttu. Ayrıca operasyon kapsamında Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Yargıtay Lojmanları'nda ve MHP'den Trabzon Milletvekili adayı olan Emekli Albay Cafer Balçık'ın evinde de arama yapıldığı ve toplam 28 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu bildirildi.

CHP'DEN ERGENEKON'A DESTEK!..

Değişim rüzgarları estirilen CHP, Ergenekonculara yine sahip çıktı. CHP'li vekiller, operasyonun devam ettiği sıralarda Oktay'ın Keçören'deki evine akın etti. CHP'ye geçmeye hazırlanan Tunceli Milletvekili Kamer Genç başta olmak üzere CHP'nin yeni Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Oktay'ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

OKTAY, KADROLAŞMANIN MİMARI!..

Yargıyı Ergenekon Terör Örgütü'nün hedef ve amaçları doğrultusunda etkilemek suçlamasıyla gözaltına alınan Oktay, bakanlığı döneminde yargıda kadrolaşmanın mimarı olarak biliniyor. Oktay döneminde HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Ankara Adalet Komisyonu Başkanlığı'na, HSYK üyelerinden Cem Erbük, önce Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimliği, daha sonra ise Danıştay Genel Sekreter Yardımcılığına, CHP'nin eski Rize Milletvekili Osman Yılmaz Karaosmanoğlu'nun kızı olan Suna Türkoğlu, Kıdemli Tetkik Hakimliği'ne ve Musa Tekin de Ankara'ya tayin edildi. Ayrıca Oktay'ın, HSYK üyeleri Özbek, Erbük, Tekin ve Türkoğlu'nun şu andaki avukatı Ahmet Mithat Kılıçoğlu'nu, Bakanlığın yüksek müşavirliğine getirdiği öğrenildi. 28 Şubat sürecinde Adalet Bakanlığı yapan Oktay'ın, şu an 'yüksek yargının başında olan Alevi yapılanması'nın da mimarı olduğu belirtiliyor.

Bir başka dikkat çekici nokta ise Seyfi Oktay'ın o dönem avukatlığını yapan Ahmet Mithat Kılıçoğlu ile ilgili. Oktay'ın çok yakınında olan Kılıçoğlu, ilginç bir şekilde HSYK üyelerinin Vakit'e karşı açtıkları davada da üyelerin avukatlığını yapıyor.

MOĞULTAY, KADROLAŞMAYI İTİRAF ETMİŞTİ

Hakim ve savcı adaylarını parti sempatizanı kadrolarla doldurmakla suçlanan dönemin CHP'li Adalet Bakanı Mehmet Moğultay, partisinin il kongresine yaptığı konuşmada, Oktay ile birlikte yaptıkları kadrolaşmaları şöyle itiraf etmişti: "Seyfi Oktay ve benim dönemimde de 5 bin hakim aldık. Bu aldığımız kadrolar, ileride yeşerecek demokrat insanlardır. Yaptığım suçsa, işlemeye devam edeceğim."

MURAT ALAN / HASAN TOSUN / VAKİT

HABERE YORUM KAT