1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ergenekon'da "Ordu Göreve Pankartı" Sorgusu
Ergenekonda Ordu Göreve Pankartı Sorgusu

Ergenekon'da "Ordu Göreve Pankartı" Sorgusu

Silivri'de görülen İkinci Ergenekon Davası'nda, YÖK Eski Başkanı Profesör Kemal Gürüz sorgudaydı.

21 Şubat 2012 Salı 22:07A+A-

Davanın tutuksuz sanıklarından YÖK Eski Başkanı Profesör Kemal Gürüz'e 2003 yılında Ankara'da düzenlenen yürüyüşte açılan pankart soruldu.

Ergenekon Davası'na bakan mahkeme önemli kararlar aldı.

Özel Yetkili İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Şile'deki ormanlık alanda yapılan kazıya ilişkin 4 sanık hakkında açılan davayı, Ana Davayla birleştirdi.

Silivri'de görülen İkinci Ergenekon Davası'nda ise, YÖK Eski Başkanı Profesör Kemal Gürüz sorgudaydı.

Kemal Gürüz'e, 2003 yılında Ankara'da düzenlenen ve "Ordu Göreve" pankartının açıldığı yürüyüş soruldu.

Davalar Birleştirildi

Ağustos 2010'da İstanbul Şile'deki ormanlık alanda yapılan kazılarda silah ve mühimmat ele geçirilmişti.

İddia olunan Ergenekon terör örgütünün cephaneliği olduğu ileri sürülen silahlara ilişkin 4 sanık hakkında dava açılmıştı.

Ergenekon Davası'nı gören İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 3'ü tutuklu 4 sanık hakkında açılan davayı Ana Davayla birleştirdi.

Alman Vakıfları Mercek Altında

Mahkeme Türkiye'de bulunan Alman Vakıflarının faaliyetlerini de mercek altına aldı.

Dava kapsamında dinlenen bir tanık, Alman Vakıfları ile bazı Ergenekon sanıkları arasında bağlantı bulunduğunu, sözkonusu vakıfların bazı sanıklara para aktardığını ileri sürmüştü.

Bu iddia üzerine harekete geçen mahkeme, Türkiye'deki Alman Vakıflarının listesini istedi. Mahkeme ayrıca, Alman Kiliseler Birliği'nden de 2000-2006 yılları arasındaki raporlarını talep etti.

Mahkeme, disiplinsiz hareketleri nedeniyle tutuklu sanıklar Doğu Perinçek ve Semih Tufan Gülaltay'ı 16 duruşmadan, sanık avukatları Vural Ergül ve Hasan Basri Özbey'i ise esas hakkındaki mütaalanın alınmasına kadar duruşmalardan men etti.

2. Ergenekon'da 158. Duruşma

Bu arada, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal, Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile bazı eski rektörlerin sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası'nda 158'inci duruşma yapıldı.

Gürüz'e "Ordu Göreve Pankartı" Sorgusu

3 yıl aradan sonra ilk kez hakim karşısına çıkan tutuksuz sanıklardan YÖK Eski Başkanı Profesör Kemal Gürüz'e 2003 yılında Ankara'da düzenlenen yürüyüşte açılan "Ordu Göreve" Pankartı soruldu.

İddianamede, sözkonusu yürüyüşün İddia olunan Ergenekon terör örgütü tarafından darbeye zemin hazırlamak amacıyla planlandığı belirtilmişti.

Kemal Gürüz, yürüyüşü, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Ankara Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediğini anlattı, açılan pankarttan haberinin olmadığını ileri sürdü.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT