1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ergenekon Şeması Genelkurmay’da Kaybolmuş!
Ergenekon Şeması Genelkurmay’da Kaybolmuş!

Ergenekon Şeması Genelkurmay’da Kaybolmuş!

Dönemin MİT Müsteşarı Atasagun'un, Genelkurmay’a ilettiği Ergenekon şemasının kaybolduğu bildirildi.

11 Kasım 2012 Pazar 02:31A+A-

Mahkemenin şemanın akıbetini sorması üzerine, Genelkurmay’dan “Bizde herhangi bir bilgi ve belge yok” cevabı geldi.

KENAN KIRAN’ın haberi:

Dönemin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Şenkal Atasagun tarafından dönemin Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök’e sunulan ve Hilmi Özkök tarafından incelenmek üzere dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı’na iletilen Ergenekon şemasının Genelkurmay Başkanlığı’nda kaybolduğu bildirildi.,

“ERGENEKON ŞEMASI GENELKURMAY’DA BULUNAMADI”

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavir Vekili Dr. Hakim Albay Muharrem Köse, 26 Mayıs 2006 tarihinde Hilmi Özkök tarafından Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’na verilen Ergenekon şemasına ilişkin bilgi ve belgelerin Genelkurmay Başkanlığı’nda bulunmadığını açıkladı.

Muharrem Köse, Hilmi Özkök tarafından Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’na verilen 26 Temmuz 2003 tarihli MİT şemasının da herhangi bir kaydına ulaşılmadığını bildirdi.

GENELKURMAY’DAN MAHKEMEYE ERGENEKON ŞEMASI CEVABI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi; Ergenekon davasının tutuklu sanığı avukat Kemal Kerinçsiz’in talebi üzerine MİT tarafından Hilmi Özkök’e verilen Ergenekon şeması ve belgelerin akıbetini sordu.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından 12 Ekim 2012 tarihinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen yazıda; Ergenekon şemasına ilişkin bilgi ve belgelerin kaydına ulaşılamadığı açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavir Vekili Dr. Hakim Albay Muharrem Köse, 24. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök’e 10 Temmuz 2003 ve 2006 tarihlerinde teslim edildiği bildirilen MİT Şeması ile ilgili olarak, Emekli Orgeneral Hilmi Özkök tarafından Karargah’a herhangi bir CD, kitapçığın veya belgenin verilip verilmediğinin, verilmiş ise bu hususta tutanak tanzim edilip edilmediğinin, daha sonra kitapçığın ve belgelerin imha edilip edilmediğinin bildirilmesi ile teslim tutanağı ve/veya imha tutanağı tanzim edilmiş ise tutanakların onaylı suretlerinin gönderilmesinin istendiğini hatırlattı.

“BİLGİ VE BELGE BULUNMAMAKTADIR”

Genelkurmay Başkanlığı, mahkemenin talebine “Herhangi bir kayda rastlanılmamıştır” cevabı verdi.

Söz konusu yazıda; “Konuya ilişkin olarak daha önceden ilgi (b) yazı gereğince yapılan inceleme neticesinde tespit edilen hususlar ilgi (c) yazı ile mahkemenize bildirilmiştir. Bu kapsamda, ilgi (c) yazıda belirtilen hususlara ilave herhangi bir bilgi ve belge bulunmamaktadır” denildi. 

MİT; BAŞBAKAN VE GENELKURMAY BAŞKANI’NA İLETMİŞ

MİT; 3 Temmuz 2002 tarihinde kendilerine intikal eden isimsiz mektup ve ekindeki CD’lerde yer alan Ergenekon ve lobi isimli projeler ile iddia niteliğindeki bilgiler çerçevesinde hazırlanan kitapçığı 10 Temmuz 2003 tarihinde dönemin Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve 19 Kasım 2003 tarihinde de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletmiş. MİT; söz konusu çalışmanın özeti niteliğinde hazırlanan başka bir bilgi notunu ise 19 Ocak 2006 tarihinde Başbakan Erdoğan’a, 26 Mayıs 2006 tarihinde de Genelkurmay İstihbarat Başkanı’na sunmuştu.

ÖZKÖK: ŞEMAYI İSTİHBARAT BAŞKANI’NA GÖNDERDİM

Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Ergenekon davasının 213. ve 214. duruşmalarında tanık sıfatıyla ifade vermiş ve Ergenekon şemasının MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun tarafından kendisine verildiğini açıklamıştı. Hilmi Özkök, söz konusu Ergenekon şemasına ilişkin, “İstihbarat başkanına gönderdim” demişti.

Hilmi Özkök, Ergenekon ve lobi isimli projeler ve belgelerin 10 Temmuz 2003 tarihinde MİT tarafından kendisine gönderildiğini doğrulamış ve “Böyle bir belge zannediyorum Temmuz 2003’te bana verildi” ifadelerini kullanmıştı.

YENİ AKİT

 

HABERE YORUM KAT