1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ergenekon Sanıklarından 8'i Teslim Olmadı
Ergenekon Sanıklarından 8i Teslim Olmadı

Ergenekon Sanıklarından 8'i Teslim Olmadı

Ergenekon davasının 5 Ağustos’taki karar duruşmasında haklarında yakalama kararı çıkan 13 sanıktan 8’i hala teslim olmadı.

28 Ağustos 2013 Çarşamba 13:40A+A-

Kemal Gümüş / Star

Ergenekon davası karara bağlanırken İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Ergenekon sanığı hakkında yakalama kararı vermişti. Hakkında şyakalama kararı bulunan sanıklardan 8’i halen firarda. Firardaki sanıklardan ‘darbeye teşebbüs’ suçundan müebbet hapse mahkum olan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un avukatı “Teslim olmuyoruz, gelip zorla alsınlar” derken, yurtdışına kaçan eski Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz’in avukatı “Teslim olma zamanımız henüz gelmedi” dedi. Arama kararı bulunan 4 sanığın ise yurtdışına kaçtığı tespit edildi.

Sadece 2 sanık teslim oldu

Kararın çıktığı 5 Ağustos tarihinde duruşma salonunda bulunan 3 sanık hemen tutuklanırken, 2 sanık ise daha sonra teslim olmuştu. Darbeye teşebbüs suçlamasıyla 15 yıl 8 ay 22 gün hapis cezası alan Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, ‘Ergenekon Terör Örgütü Üyesi’ olmaktan 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Kemal Şahin ile ‘Ergenekon terör örgütü yöneticisi’ olmaktan 22 yıl 6 ay hapis cezası alan Prof. Dr. Yalçın Küçük karar günü duruşma salounda tutuklanmıştı. Hakkında yakalama kararı olanlardan ilk teslim olan ise ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla 13 yıl 2 ay hapis cezası alan Emekli Orgeneral  Tuncer Kılınç olmuştu. ‘Ergenekon üyesi’ olmak suçundan 16 yıl 6 ay hapis alan Teğmen Mehmet Ali Çelebi ise 10 gün sonra Çağlayan Adliyesine gelerek teslim olmuştu.

Gelip alabiliyorlarsa alsınlar

“Darbeye teşebbüs” suçundan müebbet hapis, diğer suçlardan da 10 yıl hapis cezası verilen emekli Orgeneral Eruygur’un teslim olmama kararı aldığı öğrenildi. Eruygur’un Avukatı Filiz Esen, “Biz teslim olmayacağız, zorla götürülünceye kadar biz gelmeyeceğiz. Mahkeme heyeti gelip alabiliyorsa gelip alsınlar” dedi. Av. Esen, Eruygur’un sağlık durumu ile ilgili ise “Sağlık durumu eskisinden farklı değil. Herhangi bir gelişme olmadı” dedi. Ancak Adli Tıp Kurumu, karardan önce istenilen nihai raporunda “Eruygur’un cezaevinde kalmasında sağlık sorunları açısından bir sakınca yok” raporu vermişti. 

Teslim olma zamanı gelmedi

Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan davanın tutuksuz sanığı Levent Temiz’in avukatı Cevat Çalık ise “Levet Temiz’in Bulgaristan’a kaçtığı bir iddiadan ibarettir. Her şeyin bir zamanı vardır. Biz de zamanı gelince geliriz elbet. Daha zamanı gelmedi” dedi. Levent Temiz’in, 8 Ağustos’ta Bulgaristan’a giriş yaparken, Bulgar güvenlik kuvvetlerince yakalandığı iddia ediliyor. Temiz’in üzerinde yapılan aramalarda, Kocaeli nüfusuna kayıtlı “Ayhan Coşkun” ismi taşıyan sahte kimlik bulunduğu ve “siyasi iltica” talebinin de Bulgar makamlarınca reddedildiği belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT