1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ergenekon Hâkiminin Derin Bağlantıları...
Ergenekon Hâkiminin Derin Bağlantıları...

Ergenekon Hâkiminin Derin Bağlantıları...

Seyfi Oktay ile Köksal Şengün buluşma anlarının kareleri ek klasörlerde yer alıyor. Buluşmayı Av. Tülay Bekar sağlıyor.

11 Ocak 2012 Çarşamba 05:05A+A-

Ergenekon'un yargı ayağına yönelik hazırlanan iddianamenin ek klasörlerinde, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'la, bir dönem Ergenekon terör örgütü davasını yürüten hakim Köksal Şengün'ün bağlantıları da deşifre ediliyor.

İddiaya göre, ikilinin görüşmesini davanın sanıklarından Avukat Tülay Bekar sağlıyor. Seyfi Oktay ile Köksal Şengün buluşma anlarının kareleri ek klasörlerde yer alıyor. Şengün ile ilişkisi olduğu iddia edilen ve samimi telefon görüşmeleri daha önce kamuoyuna yansıyan Tülay Bekar'ın bu buluşmayı organize ettiği ek klasörlerdeki telefon dinleme tapelerinde aktarılıyor.

Tülay Bekar, Seyfi Oktay ile yaptığı 14 Eylül 2009'daki telefon görüşmesinde, "Beyefendi"(Köksal Şengün) olarak tabir edilen kişi ile Oktay buluşmasını sağladığı ortaya çıktı. Yapılan fiziki takipte çekilen fotoğraflarda ise Oktay ile Şengün'ün İstanbul Florya'daki Atatürk Deniz Köşkü'nde bir araya geldikleri karelere yansıyor. Oktay ile Bekar arasındaki telefon konuşması şöyle: T.B.: Efendim çarşamba günü (16 Eylül 2009) müsait olabileceğini söyledi. Beyefendi ondan sonra çok yoğun olacakmış. S.O.: Evet bu çarşamba T.B.: Siz yarın geçeceksiniz herhalde S.O.: Efendim yarın oraya geçiyorum T.B.: Bir ara gelirler S.O.: Siz orada olacak mısınız? T.B.: Yok efendim ben çarşambaya gelirim. Siz kendi kendinize buluşursunuz. Ama istiyorsanız illa beni uçağa atlayıp gelirim. Daha sonra beni havaalanına bırakırsınız. S.O.: Artık o sizin durumunuza göre, sizin kararınıza göre T.B.: Gelirsem haber veririm o zaman efendim.

Mustafa Gürlek / Zaman

HABERE YORUM KAT