1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Eren Erdem'e Saksıdaki Belgeleri Kim Gönderdi?
Eren Erdem'e Saksıdaki Belgeleri Kim Gönderdi?

Eren Erdem'e Saksıdaki Belgeleri Kim Gönderdi?

Kapatılan Karşı gazetesine yönelik “Paralel Devlet Yapılanması” soruşturmasında CHP milletvekili Eren Erdem hakkında fezleke düzenlenmeye başlandı. Savcı, şüphelilere gizli tanığın, “Belgeler saksıda ya da çikolata paketiyle gelirdi.” itirafını soracak.

06 Nisan 2016 Çarşamba 11:05A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Aralık soruşturmasında “Paralel Devlet Yapılanması”na yardım amaçlı kurulan Karşı gazetesine yönelik operasyon düzenledi, 6 kişi gözaltına alındı.

Gazetenin o dönemdeki genel yayın yönetmeni CHP Milletvekili Eren Erdem için fezleke düzenlemeye başlayan başsavcılık 25 Aralık kumpas iddianamesinde yer alan gizli tanığın ifadelerini de ekledi.

“Lahey'de Yargılatır”

O ifadelerde Erdem’in belgeler için “Bu haberlerle cemaat, hükûmeti düşürecek. Bu belgeler Erdoğan’ı Lahey’de yargılatır.” dediği ortaya çıkmıştı.

TUSKON’un danışman firmasının belgeleri çikolatada ve saksıda gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Erdem’in talimatı nereden aldığı araştırılıyor.

7 Kişi Adliyede

“Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan Karşı gazetesinin eski çalışanı 6 kişi ile 1 polis memuru Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Akşam, Star

HABERE YORUM KAT