1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ereğli'de Özköse'ye CHP Engeli
Ereğlide Özköseye CHP Engeli

Ereğli'de Özköse'ye CHP Engeli

Kdz.Ereğli Belediyesi, Feda-Der tarafından düzenlenecek olan Adem Özköse’nin Suriye konferansını keyfi gerekçeler öne sürerek engelledi.

08 Haziran 2013 Cumartesi 19:57A+A-

Kdz. Ereğli’de faaliyetlerine devam eden FEDA-DER (Fikir ve Eğitim İçin Dayanışma-Adalet Derneği ) bugün Suriye konulu bir konferans gerçekleştirecekti. Adem Özköse’nin konuşmacı olarak katılacağı ve Ereğli Belediyesi nikah salonunda yapılacak program CHP’li Belediye tarafından engellendi. Olay şu şekilde gerçekleşti: Program için yasal izin dâhil tüm gerekli hazırlıklar tamamlanmış ve konferansın bölge halkına ilanı, görsel ve yazılı basın yolu ile yapılmıştı. Fakat konferansın gerçekleştirilmesine bir gün kala belediye görevlileri keyfi gerekçeler göstererek konferansın yapılmasına izin vermeyeceklerini söylediler.

Feda-Der yöneticilerinin ısrarlı çabalarına rağmen belediye, konferansın yapılacağı salona girilmesini engelledi. Belediye’nin bu tavrı CHP’nin Baas’ın zulümlerinin anlatılmasını engelleme çabası olarak yorumlandı. Feda-Der yöneticileri, CHP Belediyesi’nin tüm engellemelerine rağmen programın yapılacağını, Ereğli halkının Suriye konusunda bilinçlendirilmesine devam edileceğini açıkladılar. 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum