1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan'dan Yüce Divan Kararına İlk Yorum
Erdoğan'dan Yüce Divan Kararına İlk Yorum

Erdoğan'dan Yüce Divan Kararına İlk Yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dört eski bakan üzerinden kurgulanmak istenen sürecin, 17-25 Aralık darbe girişimini yaşatmaya yönelik umutsuz bir süreç olduğunu savundu.

06 Ocak 2015 Salı 14:58A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla düzenlenen öğle yemeğinde yaptığı konuşmada,  "17-25 Aralık darbesinde başarısız olanlar ümitsizlik içinde yeni bir takım operasyonları devreye almak için uğraştılar ve uğraşıyorlar. Dört eski bakan üzerinden kurgulanmak istenen süreç, açık söylüyorum; 17-25 Aralık darbe girişimini yaşatmaya yönelik tamamen umutsuz bir süreçtir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En mütevazi hesaplamayla 17 ve 25 Aralık darbe girişiminin Türkiye'ye maliyeti 120 milyar dolar oldu. Eğer başarılı olsaydılar, eğer azmettikleri gibi başbakanı, 'dönemin başbakanı' yapabilselerdi, inanın bu maliyet kat kat fazla olacaktı" şeklinde konuştu.

SORUŞTURMA KOMİSYONUNUN KARARI

Parlamentonun, Soruşturma Komisyonunun almış olduğu, üzerinde çalışılmış bu karar neticesinde nihai kararını en ideal, en adil şekilde vereceğini belirten Erdoğan, "Türkiye bu tür oyalama süreçleri içerisinde, üzerinde spekülasyonların yapılacağı bir ülke olmayacaktır, olmadığını da bu Parlamento gösterecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyme sürdürdü: Milli Güvenlik Kurulu, bununla ilgili (paralel yapı) tavsiye kararını almıştır. Hükümetimiz, Bakanlar Kurulundan bunu geçirmiştir ve şimdi 2015 milli siyaset belgesi içinde de yerini alacaktır. Bu artık böyle bir örgüttür.

"BUNLAR DÜRÜST DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dürüst değiller. Samimi değiller. Geliyorlar, bizimle oturuyorlar, konuşuyorlar, kendilerine gerekli cevapları veriyoruz, belgeleri gösteriyoruz, bütün bunlara rağmen yine bildiklerini okuyorlar. Niye? Bunlar samimiyetsiz, bunlar dürüst değil. Onun için ben büyükelçilerimizden özellikle şunu istiyorum: Bunların karşısında dik durun. Bunların karşısında, onlara, yaptıkları ahlaki olmayan bütün bu asparagas haberleri, bu yalan haberleri, bunların yüzüne yüzüne çalmanız lazım. Siz, 77 milyon Türk milletinin birer temsilcisi, misyon şefisiniz. Buradan asla taviz vermemeniz gerekiyor. Çünkü bu bizim için çok çok önemli" şeklinde konuştu.

AB'YE ELEŞTİRİ

Özellikle Avrupa Birliği'nin Türkiye politikasını artık gözden geçirmek durumunda olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeterince oyaladılar, yeterince vakit kaybettirdiler. Şu anda AB'nin çok ciddi tehlikelerle tehditlerle karşı karşıyayken bunları görmek, bunları bir defa bir an önce değerlendirmek, bunlara çare üretmek yerine Türkiye'ye ders vermeye kalkışması inanın acınacak bir durumdur. Bakın ırkçı, ayrımcı, özellikle de Müslümanları hedef alan faaliyetler Avrupa'da artık gizlenemez bir noktaya geldi" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum