1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan’dan Netanyahu’ya: Sen Terör Devletisin
Erdoğan’dan Netanyahu’ya: Sen Terör Devletisin

Erdoğan’dan Netanyahu’ya: Sen Terör Devletisin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın, çok garipsin. Biz teröristlerle uğraşıyoruz ama senin derdin teröristler değil. Çünkü sen terör devletisin.” dedi.

01 Nisan 2018 Pazar 16:45A+A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze sınırında 16 Filistinlinin şehit edildiği saldırılardan sonra İsrail’in insanlık dışı saldırılarını kınadığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Twitter’dan cevap verdi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, “Dünyanın en ahlaklı ordusu yıllardır ayrım gözetmeden sivilleri bombalayan birinden ahlak dersi alacak değildir.” ifadelerini kullanan Netanyahu, Türkiye’den gelen açıklamalar için “1 Nisan şakası” benzetmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıtı ise gecikmedi.

AK Parti Adana Olağan İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan, “Onların ordusu hiçbir zaman zulüm yapmamış. Bunların gözleri var görmez. Kulakları var duymaz. Ağızları, dilleri var Hakk’ı söylemez. Kalpleri mühürlü. Dünyada İsrail ordusunun ne kadar zalim olduğunu benim anlatmama gerek yok. İsrail ordusu ve İsrail, mazlumlara karşı cesur ama mazlumların dışında cesur değil, korkak, ürkek. Zaten zalimler hiçbir zaman cesur olamaz ve zalimler hiçbir zaman zafer anıtı dikemez.” ifadelerini kullandı.

AA’da yer alan habere göre, “Kalkmış, bizim Afrin’de mazlumlara askerimizin zulmettiğini söylüyor. Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın, çok garipsin. Bir defa kendine çeki düzen ver.” Diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz teröristlerle uğraşıyoruz. Ama senin derdin teröristler değil. Çünkü sen terör devletisin. Terör devleti olarak da işte Gazze’de, Kudüs’te yaptıkların ortada. Senin dünyada doğru dürüst sevenin yok. Birleşmiş Milletler’de Kudüs ile ilgili attığın adım, aldığın cevap ortada. ‘Benim nükleer silahım var.’ diye hava atma. Yeri geldiği zaman o nükleer silahlar da çalışmaz. Sen işgalcisin, işgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Aynı zamanda sen bir teröristsin. Şunu bileceksin, mazlumla uğraşma. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Dünyada dolaşacak, gezecek yer bulamazsın. Onun için bizimle uğraşma ve dürüst ol. Dürüst olmadığın sürece hiçbir zaman bizden de olumlu bir kelam bulamazsın.”

HABERE YORUM KAT