1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan'dan Naci El Ali Hatırlatması
Erdoğan'dan Naci El Ali Hatırlatması

Erdoğan'dan Naci El Ali Hatırlatması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra'da katledilen Filistinli çizer Naci El Ali'yi hatırlatarak, "Kimse buna çıkıp da sanata kurşun demedi" dedi

21 Ocak 2015 Çarşamba 13:58A+A-

Erdoğan, İngiltere'nin başkenti Londra'da öldürülen Filistinli karikatürist, Hanzala'nın çizeri Naci El Ali'yi hatırlatarak, "Naci El ali.. Londra’nın ortasında katletildi, Kimse buna çıkıp da sanata kurşun demedi." dedi. 

Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Paris'teki törene katılmasını "Utanmazca, hayasızca" diye nitelendirdi.

"UTANMADAN EL SALLIYOR"

Erdoğan şöyle konuştu: İslam coğrafyasından onca insan ölürken dünyada güvenlikten bahsedilemez. İsrail Başbakanı hiç utanmadan, yüzü kızarmadan, haya etmeden Paris’teki yürüyüşe katılıyor ve en ön safa geçiyor, bir de el sallıyor. Bu mudur terörle mücadele. İsrail katlettiği gazetecileri nereye koyacaksınız. Eğer onlar sadece karitatüristleri terör mağduru kabul ediyorlarsa bir örnek vereceğim. Naci El ali.. Londra’nın ortasında katletildi, Kimse buna çıkıp da sanata kurşun demedi. Karikatüristler için yürüyüş yapalım ama adil olalım. Aklı olan herkes oynanan oyunu çok net görüyor. Paris saldırısının ardından saldırıyı değil Müslümanlığı konuşmak, İslam’ı konuşmak terörün üzerini örtmektir. PEGIDA yürüyor, yönetimler ne yapıyor dünya samimi olmalı.

NACİ EL ALİ KİMDİR ?

Naci El Ali, Londra'da 27 yıl önce İsrail ajanları tarafından sessiz sedasız bir şekilde katledilen Filistinli karikatür sanatçısıydı. El Ali'nin tek amacı, işgal altındaki topraklarında yaşanan İsrail zulmünü kalemiyle dünyaya anlatmaktı. Bunun için dünyaca tanınan Hanzala karakterini üretmişti.

Naci El Ali, İsrail işgali sebebiyle ailesiyle beraber küçük yaşta Filistin'den göç etmek zorunda kaldı. Bir süre Lübnan'daki mülteci kamplarında yaşadı. Sabra ve Şatilla Katliamı'na bizzat tanıklık etti.

Küçük yaşta yaşadıkları kendisini derinden etkiledi ve gençlik döneminde Arap milliyetçilik hareketlerine katıldı. 1960 yılında Lübnan Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun oldu. Özellikle Filistin davasına vurgu yapan karikatürleriyle tanındı.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT