1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Erdoğan'dan Budist Myanmar'a: Öyle Yoga Moga Geçiştiremezsiniz
Erdoğan'dan Budist Myanmar'a: Öyle Yoga Moga Geçiştiremezsiniz

Erdoğan'dan Budist Myanmar'a: Öyle Yoga Moga Geçiştiremezsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Dünyaya İslami terör diye konuşanlar, Hıristiyani terör, Yahudi terörü, Budist terör diyorlar mı?'' dedi.

25 Eylül 2017 Pazartesi 18:33A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Ombudsmanlık Toplantısı'nda Myanmar'da Arakan Müslümanlarına yönelik saldırılarla ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"BUDİST TERÖRÜNÜ YOGAYLA GEÇİŞTİREMEZSİNİZ"

Rahatsız olabilirler, dünyaya İslami terör diye konuşanlar, Hıristiyani terör, Yahudi terörü, Budist terör diyorlar mı? Budistleri iyi niyet elçisi gibi gösterirler. Myanmar'da bir Budist terörü var. Erdoğan'a yüklenecekler, varsın yüklensinler. Öyle yoga ile moga ile bu işi geçiştiremezsiniz, ortada bir vaka var.

"ARAKAN'DA AÇIKÇA BİR SOYKIRIM VAR"

Rohingya Müslümanları ile ilgili talebimiz kabul edildi, bir oturumu BM'de gerçekleştiridik. Önemli olan, o oturuma 1 Cumhurbaşkanı geldi, İran. Başbakan olarak Pakistan ve Bangladeş Başbakanları geldi. Bir de Endonezya'nın başkan yardımcısı geldi. Arakan'a böyle mi sahip çıkılır. Kimsenin sesi çıkmıyor. Sadece kınamamızı en şiddetli şekilde yaptık. Başka ne yaptık ya? Yaptırım yok. Burada çok açıkça bir soykırım var.

Kaynak: Mepanews

 

HABERE YORUM KAT