1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan’dan BM’nin Yapısına Eleştiriler
Erdoğan’dan BM’nin Yapısına Eleştiriler

Erdoğan’dan BM’nin Yapısına Eleştiriler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bali’de yaptığı konuşmada Birleşmiş Milletlerin yapısını ve karar alma mekanizmasını eleştirdi.

08 Kasım 2012 Perşembe 11:13A+A-

Dünya 5 Daimi Üyenin İki Dudağı Arasına Bırakılamaz 

TRT’nin verdiği habere göre; Başbakan Erdoğan, Endonezya'da düzenlenen 5. Bali Demokrasi Forumu'nda konuştu. Açılış konuşmacıları arasında yer alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Birleşmiş Milletlerin yapısını ve karar alma mekanizmasını eleştirdi.

Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada "Dünya 5 tane daimi üyenin iki dudağının arasına bırakılamaz" derken bunun aksi durumunda insanlığın her geçen gün kan kaybedeceğini belirtti.

BM'yi Suriye Konusunda Eleştirdi

Suriye konusunu da gündeme taşıyan Başbakan Erdoğan, "Yanı başımızda Suriye’de şu anda ölen insanların sayısı 50 bine ulaştı. Sadece benim ülkeme sığınan insan sayısı 110 bin çadır ve konteynır çadır ve kamplarda, 60 bin de kendi imkanlarıyla evlere göç etmiş durumda. İki buçuk milyon insan kendi ülkesinde evlerinden ayrı olarak yaşıyor ve uzaklardan bombalarla insanlar öldürülüyor." dedi ve bu konuda herhangi bir şey yapmayan BM'ye "Birleşmiş Milletler nerede? Birleşmiş Milletler 5 tane daimi üyenin iki dudağının arasından vereceği karara bağlı. Bunun için biz Birleşmiş Milletler’in, bütün insanlığın hukukunu koruyacak, uluslar arası toplumu ortak değerler ve adalet temelinde örgütleyecek şekilde yeniden yapılanması gerektiğini savunuyoruz. Birleşmiş Milletler’de Güvenlik Konseyi’nde tüm insanlığın temsilcilerinin bulunması lazım." şeklinde ciddi eleştiride bulundu.

HABERE YORUM KAT