1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Erdoğan'dan Beşşar Esed'e Sert Çıkış
Erdoğandan Beşşar Esede Sert Çıkış

Erdoğan'dan Beşşar Esed'e Sert Çıkış

Suriye'de gerilim tırmanırken, Türkiye Başbakanı Erdoğan bugün Suriye liderine sert tepki gösterdi.

15 Kasım 2011 Salı 15:47A+A-

Erdoğan, Suriye liderine 'Sen Beşşar' diye hitap etti.

Başbakan Erdoğan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i samimiyetsizlikle suçlayarak Arap Ligine de benzer tavır uyguladığını söyledi.

Suriye yönetimini yabancı elçiliklerin misyon mekanlarına yapılan saldırılara göz yumduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan Beşşar Esed'e çağrıda bulundu.

"SALDIRGANLARI BULUP CEZASINI VER"

Erdoğan, "Türk bayrağının anlam ve önemini, barışın sembolü olduğunu yeryüzünde bilen halklardan biri de Suriye halkı olduğunu biliyoruz. Bu saldırı bir grup kendini bilmez alçağın eylemidir. Türk bayrağına saldırılarını bulup gereken cezayı da vermek zorundasın" dedi.

ESAD'I YİNE UYARDI

Beşşar Esed'i bir kez daha uyaran Erdoğan "Kendisine tekrar hatırlatıyorum. Zulümle Abad olunmaz. Aksi taktirde gelecek bu liderleri kanla beslenen liderler olarak anacak. Ve Esed sen de bu yolda ilerliyorsun" şeklinde konuştu.

SURİYE HALKINI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Suriye halkıyla dayanışma halinde olduklarının altını çizen Erdoğan ‘süreç nasıl gelişirse gelişsin, biz Suriye halını asla yalnız bırakmayacağız' dedi .

CHP'NİN SURİYE KONUSUNDA KAFASI KARIŞIK

Başbakan Erdoğan CHP'nin Suriye konusundaki tavrını da eleştirdi. CHP'nin Suriye'deki gerçeği görmek yerine hükümeti eleştirdiğine dikkat çeken Erdoğan, parti yöneticilerini Beşşar Esed'in ağır hakaretlerini iç politika malzemesi olarak kullanmakla suçladı. CHP'yi tezgâha gelmekle suçlayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu sert bir şekilde eleştirdi.

suriye.jpg

DÜN 70 KİŞİ ÖLDÜ

Suriye'de dün yaşanan çatışma ve operasyonlarda 70'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, dün ülkenin değişik bölgelerinde, muhaliflerle güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda ve operasyonlarda ölenlerin sayısının 70'i geçtiğini belirtti.

Örgüt, ölenlerin sivil, güvenlik güçleri mensubu ve saf değiştiren askerlerden oluştuğunu ifade etti.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, dün Dera ve İdlib kentlerinde silahlı grupların güvenlik güçlerine saldırması ve ardından yaşanan operasyonlarda iki güvenlik görevlisi ve birçok silahlı kişinin öldüğünü kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum