1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan’dan Bayrak Tepkisi: Bedeli Neyse…
Erdoğan’dan Bayrak Tepkisi: Bedeli Neyse…

Erdoğan’dan Bayrak Tepkisi: Bedeli Neyse…

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, olayla ilgili iki güvenlik görevlisi görevden uzaklaştırıldı. Başbakan Erdoğan da konu hakkında sert konuştu.

10 Haziran 2014 Salı 10:23A+A-

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesiyle ilgili İçişleri Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığınca soruşturma başlatıldığı, 2 güvenlik görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı garnizon sahasındaki bayrak indirme olayına ilişkin İçişleri Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığınca soruşturma başlatıldı.

Dış güvenlikten sorumlu 2 güvenlik görevlisi, görevden uzaklaştırıldı.

BAŞBAKAN’DAN SERT TEPKİ

Bu arada Başbakan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile yaptığı ortak basın toplantısında Diyarbakır'da  bayrağın indirilmesi olayını ve son günlerde yaşanan gerginlikleri değerlendirdi. 

Bayrağın indirilmesi olayının sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, "Bununla ilgili olarak benim söyleyebileceğim en şiddetli cümle ne ise  onu benden duymuş olun. Konuyla ilgili teftiş başlatıldı. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alıyorsa bunun bir karşılığı olacaktır. Çocuktur diye bizim bayrağımıza, kutsalımıza saldırılmasına müsaade etmemiz mümkün değil.  Direkten bayrağımızı indirme cüretinde bulunuyor.  Bedeli neyse onu oraya gönderenler, kendisi ödeyecektir. İlgili komutan da tefitişin içerisindedir. Orada görevli olan askerdi, komutandı... Bu teftişten sonra hepsi bunun bedelini ödeyecektir. Ben bunu özelikle söylüyorum. Son günlerde bölgede olan olaylar konusunda halkımıza çağrıda bulunuyorum. Bu, süreci provake etmeye yönelik hareketlerdir. Bunlara karşı milletçe dik durmamız lazım. Tokat'taki vatandaşın koyduğu tavrı herkes koymalıdır. Annelerin gösterdiği tavrı herkesin aynı şekilde göstermesini istiyorum. Yol kesmek eşkıya işidir. Bundan böyle bunu yapanlar  da bedelini ödeyecektir. Gerekli talimatlar verilmiştir. Kimsenin ülkemizin huzurunu bozmaya hakkı yoktur" diye cevap verdi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum