1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: Suriyeli mazlumların feryatları kimsenin umurunda olmadı
Erdoğan: Suriyeli mazlumların feryatları kimsenin umurunda olmadı

Erdoğan: Suriyeli mazlumların feryatları kimsenin umurunda olmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı devletlerin ve uluslararası kuruluşların Suriyeli mültecilerin yaşadıklarına kayıtsız kaldığını söyledi.

23 Aralık 2022 Cuma 15:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 12’nci yılını dolduran Suriye krizinin acı bir örnek olarak durmaya devam ettiğini belirtti. 

Şimdiye kadar 1 milyonu aşkın Suriyelinin hayatına mal olan kriz karşısında insanlığın iyi bir imtihan veremediğini vurgulayan Edoğan, şöyle devam etti:

“Suriyeli mazlumların, arşa yükselen feryatları, Türkiye'nin arasında bulunduğu bir avuç ülke ve kuruluş dışında kimsenin umurunda olmadı. Ne masum bedeni sahile vuran Aylan bebeğin dramı ne de bombalar altında can veren çocukların acısı vicdanları harekete geçirmeye yetmedi. Batılı ülke ve kurumlar, Suriye'deki insanlık trajedisine ancak mülteciler kapılarına dayandığı zaman tepki göstermişlerdir. Bu tepki de sorunun kaynağı olan krize çözüm bulmak yerine göçmenleri dikenli tel örgülerin ardına kapatmak şeklinde tezahür etmiştir."

Sınırlarının dışındaki mazlumları görmezden gelenlerin, konu kendi güvenlik ve refahları olunca faşizmin en ilkel reflekslerini sergilediklerini ifade eden Erdoğan, "Batı komşumuz Yunanistan'ın göçmenlere karşı sergilediği tavır artık vahşet boyutuna varmıştır. Mülteci botlarının denizin ortasında batırılmasından, göçmenlerin işkence edilerek ve soyularak geri itilmesine varan zulümlere her gün bir yenisi ekleniyor. Üstelik Yunanistan'ın bu şımarıklığına ve zalimliğine batı ülkeleri kayda değer bir tepki de göstermiyor.” ifadelerini kullandı.

Mültecilere yönelik uygulamalara benzer bir tavra, terörizmle mücadele konusunda da şahit olunduğunu vurgulayan Erdoğan, "Suriyeli, Iraklı, Afrikalı göçmenlere kapı duvar olan kurumlar, sıra PKK'lı ve FETÖ'cü teröristlere gelince olabildiğince hoşgörülü davranıyor.” açıklamasını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum