1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan: Paris'teki Olaylardan Ben de Endişeliyim, Kaygılıyım
Erdoğan: Paris'teki Olaylardan Ben de Endişeliyim, Kaygılıyım

Erdoğan: Paris'teki Olaylardan Ben de Endişeliyim, Kaygılıyım

Erdoğan, "Paris'te yaşanan olaylardan dolayı şu anda ben de endişeliyim, kaygılıyım. Protesto haklarını kullanan insanlara Fransız polisinin uyguladığı şiddeti kınıyorum. Yaşanan vahim olayları dünyaya aktarmayan Batı medyasını ayıplıyorum." dedi.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 19:10A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havaalanı Mahallesi'nde Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Konutları Teslim Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Paris'te yaşanan olaylardan dolayı şu anda endişeli olduğunu ve kınadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Protesto haklarını kullanan insanlara Fransız polisinin uyguladığı şiddeti kınıyorum. Yaşanan vahim olayları dünyaya aktarmayan Batı medyasını ayıplıyorum. İnsan hakları örgütlerini, Batılı politikacıları Paris'te yaşanan hadiseler konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bana nasihat ediyordunuz, akıl veriyordunuz, 'Bu Gezicilere karşı niye böyle yapıyorsunuz?' diye. Şimdi size sesleniyorum, Paris'te, Paris'teki, özgürlük mücadelesini verenlere karşı niye böyle yapıyorsunuz, Brüksel'dekilere karşı niye böyle yapıyorsunuz ya Brezilya'da niye böyle yaptınız? Gezi olaylarındaki görüntülerden rahatsız olanların Paris'teki olaylar karşısındaki rahatlığı doğrusu bizi çok üzüyor. Daha da kötüsü Fransa'nın ve diğer Batı ülkelerinin 17-25 Aralık tarzı darbe girişimlerine maruz kalmalarından korkuyoruz. İnşallah hadiseler, bölücü terör örgütünün güney şehirlerimizdeki bazı mahallelerde başlattığı eylemlerin benzerlerine kadar uzanmaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Paris ve Brüksel yanıyor. Başka Batı şehirlerinde de çok ciddi protestolar, olaylar ve eylemler yaşanıyor. 3 yıl önce İstanbul'u mesken tutup, neredeyse kesintisiz canlı yayın yapan medya kuruluşları, bu olaylara adeta kör, sağır ve dilsiz kalmışlardır." dedi.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT