1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: Medyanın da Bir Namusu Olmalıdır
Erdoğan: Medyanın da Bir Namusu Olmalıdır

Erdoğan: Medyanın da Bir Namusu Olmalıdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'da verilen idam kararları hakkında konuştu ve sesiz kalan medyaya tepki gösterdi. Erdoğan, 'Ey Doğan Grubu, ey Ciner Grubu siz ne diyeceksiniz, medyanında bir namusu olmalıdır' dedi.

29 Nisan 2014 Salı 15:28A+A-

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Vicdanı sızlayan bir insan olarak idama karşı çıktığını söyleyen ülkelere ve liderlerine sesleniyorum. Mısır'da 3 Temmuz'da seçilmiş hükümete yapılan askeri darbenin ardından idamla yargılanmasını büyük bir kaygıyla takip ediyoruz. 529 kişi hakkında 20 dakikada idam kararı verilmişti. 37'sinin idam kararı onaylandı. Malesef bu kararların ardından 683 kişi hakkında 9 dakikada idam kararı alındı. Dünyanın ilgisizliği hatta kararları susarak izlemesi çok acı. Hükümet karşıtı gösteriler başladığında batılı ülkeler bunu özgürlük hareketi olarak algıladı. Askeri darbenin ardından katliamlar başlayınca batı ülkelerinin sustuğunu gördük. Mısır'da hak er ya da geç tecelli edecektir. Mısırlı kardeşlerim sabretsinler. Bundan 10 yıl sonra Mısır'daki darbecileri kimse hatırlamayacak.

'MEDYANIN DA BİR NAMUSU OLMALIDIR'

Başbakan Erdoğan, Mısır'da verilen idam kararlarına sessiz kalan Türk medyasından bir kaç gruba sert tepki gösterdi. Erdoğan, 'Ey Doğan Grubu, ey Ciner Grubu siz ne diyeceksiniz, medyanında bir namusu olmalıdır' dedi.

(Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT