1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan, Kızlı-Erkekli Evler Hakkında Konuştu
Erdoğan, Kızlı-Erkekli Evler Hakkında Konuştu

Erdoğan, Kızlı-Erkekli Evler Hakkında Konuştu

Başbakan Erdoğan, "Herkesin çocukları bize emanettir. Biz kızların, erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz" dedi.

05 Kasım 2013 Salı 12:56A+A-

Başbakan Erdoğan'dan öğrenci evlerinin denetleneceğine yönelik iddialara cevap verdi.

Erdoğan'ın AK Parti Grubu'nda yaptığı konuşmasının satır başlarını Haber7’den iktibas ediyoruz:

KONUŞTUĞUMUN ARKASINDA DURAN İNSANIM

Geçtiğimiz günlerde partimizin Kızılcahamam toplantısını yaptık. Ancak toplantımızdan dışarıya yanlış bilgiler sızdırılmış. Ben karakteri itibari ile konuştuğunun arkasında olan bir insanım. Ne konuşuyorsak arkasında dururum, hiçbir şeyin karşısında eğilip bükülerek omurgasız bir şekilde asla durmam. O yüzden söylediğini inkar eden siyasetçi değilim. Hiçbir kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğimizi yıllardır söylememe rağmen halen bu tarz ithamlara maruz bırakılıyoruz. Soruyorum; ''AK Parti 11 yıllık iktidarında hangi yaşama tarzına müdahale etti...''

KARIŞIK YURTLARA MÜDAHALE ETTİK

Biz sadece devletin yurtlarında erkek ve kız öğrencilerin karışık kalmasına müdahale ettik. Bunu da yeni yurtlar yaparak süratle gerçekleştirmeye başladık. Ancak bazı bölgelerde yurtlar konusunda yetersiz kaldık. Bu bölgelerde emniyete, istihbarata bir takım bilgiler geliyor ve valiliklerimiz ile emniyet teşkilatımız bu ihbarların üzerine gidiyor. Çünkü orada nelerin olduğunu bilmiyoruz ve aileler bize bu durumlara müdahale etmediğimiz takdirde devlet nerede diyor. O yüzden biz birileri yazacak çizecek diye gelen ihbarları yabana atmayız. Biz böyle bir sorumluluğun altına manen giremeyiz. 

MARMARAY'DAKİ AKSAKLIKTAN BÜYÜK ZEVK ALANLAR OLDU

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet'in 90. yılında 153 yıllık rüya olan Marmaray'ı açtık. İlk gün 300 bin yolcu taşındı. Türkiye'nin dört bir tarafından insanlar Marmaray heyecanını yaşamak üzere İstanbul'a geldi. Marmaray'da bir takım sıkıntılar yaşandı. İlk gün vatandaşın askı yerine emniyet frenine asılınca küçük aksaklıklar yaşandı. Bazıları ise bu durumdan çok büyük zevk aldılar, varsın alsınlar ama ben istiyorum ki onlar da bir kıtadan diğer bir kıtaya 4 dakika gibi kısa bir zamanda geçmenin keyfini yaşasınlar.

IMF'YE BORÇ VERİR KONUMA GELDİK

Türkiye küresel kriz ortamında farklı bir yolda ilerlemeye devam ediyor. Merkez Bankası'nın döviz rezervi 134 milyar  dolarla  yeni bir rekor kırdı. Bu rakam 27.5 milyar  dolardan  bu seviyelere  getirildi. Ayrıca IMF gerektiği takdirde Türkiye'den 5 milyar dolar alabilecek, yani biz alacaklı o borçlu olacak. Kim Milliyetçi söyleyin şimdi...

HAZIMSIZLARIN ZİHNİYETİ HASTALIKLIDIR...

Marmaray seferlere başladığında kaza yapması konusunda temennide bulunan hazımsızlar var. Bu hazımsızlar  ekonomide

 de işlerin kötü gitmesi konusunda temenni de bulunuyorlardı, hatta bunlar terör belasının yeniden hortlamasını dahi istiyorlar. Aynı hazımsızlığı dış politikasında da görüyoruz. Türkiye dış politikada başarısız olsun da AK Parti yıpransın diye düşünüyorlar. Arkadaşlar bu zihniyet hastalıklı bir zihniyettir. Kendi istikbalini başkalarının felaketine bağlayanlar millet nezdinde itibar göremezler. Ben yoksam bu ülkede batsın tavrı cahilce bir tavırdır.

KUYRUKTA BEKLEDİĞİMİZ GÜNLERİ GENÇLERE ANLATIN

Geçmiş Türkiye'ye bir bakın, yağ, benzin, ekmek kuyruğunda bekleyen biz değil miydik. Bunları gençlere anlatın onlar bilmezler ülkeyi hep AK Parti hükümeti döneminde zannederler.  Eskiden hastanelerde kuyruklar bekledik. Şimdi istediğin hastaneye gidiyor istediğin eczaneden ilacını alabiliyorsunuz. Biz öğrencilerin burslarını da arttırdık. 45 liralık bursa 270 liraya çıkardık. Şu anda devletten burs alanların sayısı 380 bin. Kredi alanlarla bu rakam 1 milyon 250 bini aşıyor. Bunları sağlayanlar bizim iktidarımız. Bundan önce her başvurana kredi ya da burs verme diye bir şey yoktu.

BAŞÖRTÜLÜ KARDEŞİM İNSAN DEĞİL Mİ?

Kadınların başı açık ve örtülü diye ayrıma tabi tutan biz değildik. Başı örtülü olan okulların kapısından, kamudan geri çevrilmiştir. Onlar insan değil miydi. Okulların kapısında ailelerimiz nöbet tuttu. Şimdi ana muhalefet çıkmış diyor ki; normalleşme başladı. Ne diyorsun, senin zamanında bu yasaklar vardı. Bunlar hukuk tanımazdı, bunların adaleti yoktur. Biz başı açık olanı da kapalı olanı da aynı yere koyar ona göre hizmet ederiz. Hiçbir kimseye ayrımcılık yapmıyor, tam tersine insanlık dışı bir ayrımcılığı ortadan kaldırıyoruz. Şimdi bize ''Başı açık olanların da hakkını koruyacak mısınız'' diye soruyorlar, ya ayıptır bizim dönemimizde hangi başı açık kardeşim hakkından mahrum oldu. Gelsin bana söylesin o hakkını vereyim. Biz bize bu soruyu soranlar gibi insanlara tepeden bakmadık. Dini, dili, mezhebi yaşam tarzı ne olursa olsun bize göre insan devlet karşısında eşit yurttaştır.

6 BİN 100 ADAY ADAYI BAŞVURU YAPTI

Dün akşam Seçim Üst Kurulu toplantısını yaptık. Çok yakında temayül yoklamalarını bitireceğiz. Ancak şunu söyleyeyim aday belirlemede temayül sadece kriterlerimizden bir tanesidir, yoksa bir çok kriteri göz önünde bulunduruyoruz. AK Parti'de şu ana kadar 6 bin 100 aday adayı başvuruda bulunmuştur.

 

HABERE YORUM KAT