1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: Kimse IŞİD'i Kışkırtmamı Beklemesin!
Erdoğan: Kimse IŞİD'i Kışkırtmamı Beklemesin!

Erdoğan: Kimse IŞİD'i Kışkırtmamı Beklemesin!

Başbakan Erdoğan, elinde 80 Türk vatandaşını rehin tutan IŞİD'e karşı kışkırtıcı konuşmalarda bulunmasını kendisinden kimsenin beklememesini istedi.

25 Haziran 2014 Çarşamba 12:59A+A-

Başbakan Erdoğan, Irak'ın en büyük ikinci kentini aldıktan sonra buradaki Türk diplomatları ve ailelerini de alıkoyan IŞİD'e neden tepki göstermediğine yönelik eleştirilere cevap verdi. 

Başbakan Erdoğan, 80 Türk vatandaşının elinde rehin tutan bir örgüte karşı kışkırtıcı konuşmaları kimsenin kendisinden beklememesi gerektiğini söyledi. 

Ankara'da bugün partisinin ilk teşkilatları başkanlarına seslenen Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi: 

“Onların yandaş medyası tekrar tekrar bizim IŞİD’e karşı kışkırtıcı bir üslupla konuşmamız için baskı yapıyorlar. CHP, MHP, onların yandaş medyası acaba bize neden bu konuda konuşmamız için baskı yapıyorlar? Herkes elini vicdanına koysun. Bizim 80 vatandaşımız bir örgütüne elinde alı konulmuş haldeler. Bizim bu örgütle ilgili kışkırtıcı açıklama yapmamızı, yangına körükle gitmemizi bekliyorlar. İşte bu kanlı bir siyasettir. Musul’da Allah korusun vatandaşlarımızın başına bir şey gelsin de hükümeti eleştirelim diyecek kadar akıldan vicdandan yoksun bir hale geldiler.

“MUSUL’DA NE GEREKİYORSA YAPILIYOR”

Türkiye gerek Musul’da alıkonulan vatandaşlarımızla ilgili olarak, Türkmen kardeşlerimizle ilgili olarak ne yapılması gerekiyorsa fazlasıyla yapılıyor. İnanın cumhuriyet tarihinde örneği görülmemiş bir şekilde, son derece yoğun çok boyutlu derecede yapılması gereken neyse yapıyoruz.

AFAD başlatılan insani yardımlar çerçevesinde 40 bin 757 kişilik gıda kolisini, 12 bin 500 kişilik çadır ile, 218 bin ilaç bölgeye ulaştırıldı. AFAD TİKA ve Kızılay ekiplerimiz insani yardım taleplerini tespit ediyor ve oradaki türkmen kardeşlerimize sivil halka bunları dağıtıyor. Musul’da alıkonulan vatandaşlarımız için, Irak Kürdistan bölgesel yönetimiyle, BM ve NATO, ABD İngiltere Suudi Arabistan ve bölge ülkeleriyle yoğun irtibat halinde olduk. Her türlü seçeneğin üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Hazırlıklı durumdayız. Ancak, en başta alıkonulan 80 vatandaşımızın can güvenliğini tehdit edecek girişimlerden de sakınıyoruz. Hem CHP hem MHP şu anda bölgedeki durumu, vatandaşlarımız aleyhine zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Tarihleri boyunca hiçbir zaman bu milletin sorumluluğunu üzerlerine taşımadılar. Vatandaşlarımızı ve Türkmenleri zora sokacak tavır içindeler.”

 

HABERE YORUM KAT