1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan HÜDA-PAR Heyetini Kabul Etti
Erdoğan HÜDA-PAR Heyetini Kabul Etti

Erdoğan HÜDA-PAR Heyetini Kabul Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyetle görüştü.

25 Ekim 2013 Cuma 20:02A+A-

AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, görüşme sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni kurulmuş bir siyasi parti olduklarını ve nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ziyaret çerçevesinde ayrıca, çözüm süreciyle ilgili görüşlerimizi, talep ve önerilerimizi Sayın Başbakan'a birinci elden ulaştırma imkanı bulduk" dedi.

Bir gazetecinin, "Çözüm sürecine ilişkin destek mi sergilediniz" sorusuna Yapıcıoğlu, "Çözüm sürecine ilişkin görüşlerimizi talep ve beklentilerimizi söyledik" yanıtı verdi.

Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakandan seçim çalışmalarının nasıl gittiği yönünde bir soru geldi. Seçim çalışmalarımızın bölgede devam ettiğini, iddialı bir şekilde seçime hazırlandığımız belirttik. Fakat tabi bu konuda bazı sıkıntıların olduğunu, parti binalarımıza, bize yakın sivil toplum kuruluşlarına ve bazı üyelerimizin evlerine saldırıların gerçekleştirildiğini dile getirdik"

"Sürece takoz olma pozisyonunda görünmek istemiyoruz"

Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, çözüm süreciyle ilgili itiraz ettikleri ya da eksik gördükleri yönleri şimdiye kadar çok sert bir üslupla dile getirmediklerine dikkati çeken Yapıcıoğlu, "Bu sürece takoz olma pozisyonunda görünmek istemiyoruz, takoz olmak da istemiyoruz. Ancak çözüm sürecinin yürütülmesinde bazı usul hataları yapıldığı düşüncesindeyiz. Bize göre, bu mesele çok uzun mazisi olan ve çok boyutlu bir mesele. İşin şiddet boyutu, siyasi, sosyo-kültürel, ekonomik boyutları var. Bütün bu boyutları ayrı ayrı ele alıp buna göre analizler ve çözümler yapmak gerekir" diye konuştu.

Yapıcıoğlu, şiddetin durması ve şu anki durumun iç savaşa dönüşmemesi için bir diyalog ortamının gerekli olduğunu belirterek, "Bu diyalogda muhatap, elinde silah bulunan, şiddeti siyasi bir yöntem olarak kullananlardır. Bu, tabii ve doğaldır. Dolayısıyla şiddetin durması için, şiddeti bu şekilde bir yöntem olarak kullanan PKK ve onun lideri Abdullah Öcalan ile görüşmeler yapılması bizce doğrudur ve adres de orası olmalıdır" dedi.

"Görüşmede BDP'nin talepleri gündeme gelmedi"

Bir gazetecinin BDP'nin taleplerini nasıl değerlendirdiği sorusunu Yapıcıoğlu, "Bu görüşmede BDP'nin talepleri gündeme gelmedi. BDP'nin talep ettiği hususların bir kısmı haklıdır, yerindedir paylaştığımız talepleridir. Fakat katılmadığımız talepleri de vardır. Neticede siyaset sahnesinde farklı farklı kulvarlarda yürüyen ve siyaset üreten iki farklı siyasi partiyiz" diye yanıtladı.

"Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk"

Zekeriya Yapıcıoğlu, "Başbakan Erdoğan, eleştirilerinize nasıl yanıt verdi?" sorusuna karşılık, şunları kaydetti:

"Elbette Sayın Başbakan'nın birkaç dakikalık görüşmeyle fikirlerinin değişmesini zaten beklemiyorduk. Sayın Başbakan'ı oldukça kibar ve misafirperver bulduk. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Görüş ve önerilerimizin bir kısmını sözlü olarak ilettik. Ancak bazı konular bir saatlik zaman dilimine sığmayacak kadar derin ve uzun mevzular. Bu nedenle biz, hem çözüm sürecine ilişkin hem de diğer bazı memleket meselelerine ilişkin yazılı olarak da hükümete talep ve beklentilerimizi iletebileceğimizi söyledik. Bunu da olumlu karşıladılar. İnşallah çözüm süreciyle ilgili detaylı bir raporu da hükümete sunacağız."

AA

HABERE YORUM KAT

14 Yorum