1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: “Gidenlerin Güvenliği Sağlanacak”
Erdoğan: “Gidenlerin Güvenliği Sağlanacak”

Erdoğan: “Gidenlerin Güvenliği Sağlanacak”

Başbakan Erdoğan, İmralı ile mutabık kalındığı iddia edilen maddelerden birini ilk kez doğruladı.

11 Ocak 2013 Cuma 10:30A+A-

Erdoğan, ülkeyi terk edenlerin güvenliğini sağlayacaklarını söyledi.

İmralı ve devlet arasında yapılan görüşmelerde mutabık kalınan maddelerden birini ilk kez en yetkili isimlerden biri açıkladı. 

Başbakan Erdoğan, Afrika gezisi dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ana kadar görüşmeler konusunda ortaya atılan iddialarla ilgili olarak en somut bilgiyi verdi. 

Erdoğan, İmralı görüş birliğine varılan konunun, örgüt militanlarının sınırdışına çıkarkenki güvenliği olduğunu söyledi. 

Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Şimdi eğer müzakere edilen başlıklara sadık kalırlarsa bu süreç devam eder. Ama kalmazlarsa biz bunu devam ettirmeyiz. Şimdi bugün değişik değişik, bilmem 40 kişi şeye gidecekmiş, şöyleymiş böyleymiş... Bizim öyle bir şeyimiz yok. Bizim istediğimiz köklü bir çözümdür. Bir defa silahların bırakılmasıdır. Silahlar bırakılmadığı müddetçe bunlarla böyle bir mutabakatı sağlamamız mümkün değil. Şu kadarı gitsin şu, kadarı geride kalsın. Böyle bir şey olmaz. Ha biz onlara neyi garanti edebiliriz. Bunlar önce biliyorsunuz bazı denemeler oldu. Nedir? Sınır boylarında bunlara vurgun yapıldı. Biz buna elimizden geldiğince müsaade etmeyiz. Çünkü burada eğer bu işe böyle bir söz veriyorsa, onlar da ülkemizi terk ediyorlarsa, terk edeceklerse silahlarını da bırakmak suretiyle ülkemizi terörden arındırma noktasında böyle bir şeye bizler muvafakat ederiz. Atılan adım budur. Daha önceki çıkışlarda bazı operasyonlar yapıldı. Silah bırakarak yapacakları çıkışlarda bu tür şeylere müsaade etmeyiz."

 

HABERE YORUM KAT