1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: Fidan'ın Adaylığına Olumlu Bakmıyorum
Erdoğan: Fidan'ın Adaylığına Olumlu Bakmıyorum

Erdoğan: Fidan'ın Adaylığına Olumlu Bakmıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 genel seçimleri için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan'ın muhtemel milletvekilliği adaylığına olumlu bakmadığını söyledi.

08 Şubat 2015 Pazar 18:49A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 genel seçimleri için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan'ın muhtemel milletvekilliği adaylığına olumlu bakmadığını söyledi, "Adaylığını kabul etmek Başbakan'ın kendi takdiridir" dedi.

Güney Amerika ziyareti öncesi gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı görevinden istifa eden ve milletvekilliğini adaylığına hazırlanan Hakan Fidan'la ilgili görüşü soruldu.

Erdoğan, Fidan'ın muhtemel adaylığıyla ilgili şu yanıtı verdi:

"Olumlu bakıyor muyum, bakmıyor muyum? Açık sözlüyüm ben bunu da açık sözlü olarak değerlendirmek isterim. Ben adaylığına olumlu bakmıyorum. Bunu çok açık, net söyleyeyim. Bunu sayın Başbakana da söyledim. Adaylığını kabul etmek Başbakanın kendi takdiridir, benim ona karışmam mümkün değildir. Muhalefetin MİT’in başındaki birinin aday olup olamayacağına  dair değerlendirmelerini de takdir etmiyorum. Her memurun nasıl böyle bir hakkı varsa Fidan’ın da vardır. Devlet aygıtı içinde çalışan hiç kimseye böyle bir yasak yoktur."

Hakan Fidan, Cumartesi günü 10 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu'na istifasını sunmuştu.

Kamu görevlilerinin 7 Haziran'daki seçimde aday olabilmeleri için en geç 10 Şubat'ta görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Fidan 25 Mayıs 2010'dan beri MİT Müsteşarı olarak görev yapıyordu.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

1 Yorum