1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: “Ensar Olmak Vazgeçilmez Özelliğimizdir!”
Erdoğan: “Ensar Olmak Vazgeçilmez Özelliğimizdir!”

Erdoğan: “Ensar Olmak Vazgeçilmez Özelliğimizdir!”

Erdoğan, K.Maraş ve Adana'da Suriyelilere yapılanlara sert tepki gösterdi: “Bu eylemler bu ülkenin evladına yakışan eylemler değildir. Ama bunu yapanlar ne yazık ki nasipsiz tiplerdir. Ama biz onlara da insanlık öğretmeye devam edeceğiz.”

16 Temmuz 2014 Çarşamba 14:00A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan, Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmasında Gazze'de katliam yapan İsrail'e tepki gösterdi. 'Filistin'in bağımsız devlet olarak varlığına izin verilmedikçe ne İsrail ne de bölge asla güvende olmayacaktır' diyen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Dengeler adına susup tarihine, ecdadına, milletine ve medeniyetine nankörlük yapanlardan olmayacağız. Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İsrail halkına da sesleniyorum: Devletlerinin ve hükümetlerinin bu zulmüne, bu katliamına artık itiraz etsinler. İsrail halkı, kendilerine gösterilen bahanelerin ne kadar gerçek dışı olduğunu artık görsün.

NORMALLEŞME OLMAZ

Bu katliamlar sürdükçe, Filistin'de çocuklar katledildikçe ilişkilerimizin normalleşmesi asla mümkün değildir. Ateşkes yetmez, Gazze'ye uygulanan insanlık dışı ambargonun derhal kaldırılmasını istiyoruz. Filistin'in bağımsız devlet olarak varlığına izin verilmedikçe ne İsrail ne de bölge asla güvende olmayacaktır. Filistin davasını savunmak, kanı durdurmak için Filistin'in yanında olacağız. Biz Kudüs'te (yakasını göstererek) buraya bilmem ne ödülü takmak için bu mücadeleyi yapmıyoruz. Bizim derdimiz sadece Allah rızasını tahsil içindir. Bu mübarek ayda 77 milyon dualarımızla yanınızda olmaya devam edeceğiz. Her Ramazan'da yaptığı gibi İsrail yine Gazze'deki Müslümanların üzerine ölüm yağdırıyor. İsrail son derece şımarık bir biçimde tanklar bir tarafta ölüm kusuyor, onlar ise bir tarafta halay çekiyor. Bu nasıl insanlıktır. Bizim dışımızda bir tek ülke çıkıp da bu duruma dur diyemiyor...

SUSAN BU ZULMÜN ORTAĞIDIR

Avrupa'ya sesleniyorum, neden susuyorsunuz? Batı'ya sesleniyorum, bu zulme daha ne kadar destek vereceksiniz? İslam dünyasına sesleniyorum, kardeşleriniz alçakça öldürülürken, birkaç ülke dışında, daha ne kadar tepkisiz kalacaksınız? Dünya bu şımarıklığa daha ne kadar seyirci kalacak? Dünya bu devlet terörüne daha ne kadar tepkisiz kalacak? Filistin'de sadece Filistinli çocuklar ölmüyor. Filistin'de küresel adalet ölüyor. Filistin'de insanlık can çekişiyor. Susan, bu zulmün ortağıdır.

İNSANLIK ÖĞRETECEĞİZ

Bölgemizde bizim Filistin ile ilgili sesimizi yükseltmemizden rahatsız olanlar var. Biz onların vicdanına hitap etmeye devam edeceğiz. Sadece bölgemizde değil, içeride de rahatsız olanlar var. Ana muhalefette, yavru muhalefette rahatsız. İşte buyurun Suriye'den ülkemize sığınmış olan insanlardan dolayı Kahramanmaraş'ta, Adana'da yapılan eylemler bu ülkenin evladına yakışan eylemler değildir. Bu millet ensar olmayı kendisinin vazgeçilmez özelliği olarak kabul etmiştir. Ama bunu yapanlar ne yazık ki nasipsiz tiplerdir. Ama biz onlara da insanlık öğretmeye devam edeceğiz.

Senden daha güzel diktatör olmaz

Cumhurbaşkanlığı için eşit bir yarışın içinde olmadıklarını belirten Başbakan Erdoğan, 'Bütün muhalefet, AK Parti karşıtlığında biraraya geldiler. Pensilvanya şebekesi aynı şekilde bu adayların arkasında duruyor. Biz çok geniş bloka karşı bu yarışı sürdürüyoruz' dedi. CHP'nin sanal ve ithal bir adayı CHP seçmenine dayattığını belirten Erdoğan, 'CHP Genel Müdürü ne diyor: 'Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz.' Kendi seçmenine ithal, sanal bir aday dayatmakla kalmıyor bir de seçmene talimat veriyor. Kendi seçmenine 'tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' diyen kişi, utanmadan, sıkılmadan bize diktatör yakıştırması yapıyor. Eğer diktatör aranıyorsa, senden daha güzel diktatör olmaz. Kendi arkadaşlarıyla bir kez adayın istişaresini yapmayan, sonra da tıpış tıpış sandığa gideceksiniz diye kükreyenden daha başka bir diktatör bulamayız' dedi.

Madenci ailelerine ev ve maaş müjdesi

Çeşitli kanunlarda değişiklik yapan kanun tasarısını bayramdan önce çıkaracaklarını söyleyen Erdoğan, kanunla Soma'da hayatını kaybeden 301 madencinin yakınlarına bazı haklar tanınacağını belirtti. Erdoğan, 'Ölen 301 madencimizden 234'ünün yakınlarına aylık bağlandı. 67 şehidin yakınlarına da aylık imkanı getiriyoruz. Tasarıyla Soma'daki şehitlerimizin SGK'ya olan borçlarını siliyoruz. Şehit madencilerimizin bir yakınının kamuda istihdamını sağlıyoruz' dedi. Erdoğan, AFAD koordinasyonunda toplanan 46,5 milyon lirayı, hayatını kaybeden 301 işçinin ailelerine 154 bin 450 TL olarak paylaştırılacağını bildirdi. Erdoğan, yakınlarını kaybeden her bir aileye bu ödemenin yapılacağını ve ikişer adet konut yaptırılacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT