1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan, Çocukları Dağa Götürülen Ailelerle Görüştü
Erdoğan, Çocukları Dağa Götürülen Ailelerle Görüştü

Erdoğan, Çocukları Dağa Götürülen Ailelerle Görüştü

Başbakan Erdoğan, PKK tarafından dağa götürülen çocukları için oturma eylemi yapan ailelerle bir araya geldi.

24 Haziran 2014 Salı 15:49A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK tarafından ikna yollu ya da zorla dağa götürülen çocukları için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelerle bir araya geldi.

AK Parti Genel Merkezinde basına kapalı gerçekleşen kabulün ilk bir saatlik bölümüne Başbakan Erdoğan, başkanlık etti. Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Diyarbakırlı aileler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile toplantıya devam etti.

Kabulde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ve AK Parti Diyarbakır milletvekilleri de hazır bulundu.

Aileler Memur-Sen'i ziyaret etti

Çocukları için Diyarbakır'da oturma eylemi yaparken, eylemlerini Ankara'da devam ettirme kararı alan anneler, Memur-Sen'i ziyaret etti.

Anneleri, Genel Merkez binasında ağırlayan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendika olarak hak ve insan merkezli mücadeleyi önemsediklerini belirterek, çocukları PKK örgütünce kaçırılan annelerin, sendikal yasaya göre görev alanlarına girmediğini ama gönül yasalarının tam merkezinde yer aldığını söyledi.

Çocukların yerlerinin dağ olmadığını annelerinin kucağı olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Çocukların ellerinde silah görmek istemiyoruz, ellerinde kitap, defter, bilgisayar görmek istiyoruz. Onları okullarından karnesini almış, yaz kurslarına giderken görmek istiyoruz. Annelerin çocuklarını bugünlere getirirken verdiği emek de bunu gerektiriyor. Elbette bu ülkede ve dünyada farklı olaylar oldu, Bunları çok dile getirenler oldu. İçeride ve dışarıda Gezicilere sahip çıkanlar yüzlerce çocuğun alıkonulmasına hiç ses çıkarmıyorlar" diye konuştu.

Boko Haram örgütünün 200 çocuğu kaçırmasının ardından ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama dahil dünyanın ayağa kalktığını ama aynı çevrelerin PKK'nın kaçırdığı çocuklar konusunda sessiz kaldığını dile getiren Göndoğdu, bu kişilere, örgütlerin dinine, inancına ve ideolojine bakarak mı sustuklarını sordu.

Göndoğdu, sanatçı, yazar, şair, gazeteci ve sivil toplumcu annelerden bu konuda daha çok ses çıkartmalarını isteyerek, "Ana yüreği dediğimiz kavramı, biraz daha empati yaparak biraz daha gözden geçirsinler istiyorum" dedi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT