1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: Bu Girişimdekilere 'Mankurt' Diyorum
Erdoğan: Bu Girişimdekilere 'Mankurt' Diyorum

Erdoğan: Bu Girişimdekilere 'Mankurt' Diyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'in Türkiye ziyaretini mektupla eleştiren(!) 100 akademisyen(!) için “mankurt” tanımlamasında bulundu, “Bunların yaptığı beşinci kol faaliyetidir.” dedi.

19 Ekim 2015 Pazartesi 15:02A+A-

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ziyaretine tepki gösteren akademisyenlere sert sözlerle karşılık verdi. Akademisyenlere “mankurt” diyen Erdoğan, bu kişilerin “beşinci kol faaliyeti” içinde olduklarını savunarak şunları söyledi:

“Almanya Başbakanı Türkiye’ye geliyor. Bir güruh çıkıp ‘Gelmeyin, bu Erdoğan ve Davutoğlu’na destek anlamına gelir.’ diyor. Bu girişimin adı beşinci kol faaliyetidir. Bu girişimdekilere ben mankurt diyorum. Bu güruhtakilerden bir kısmı kamuda görev yapan, devletten maaş alan ve refah içinde yaşayan kişiler. Cemil Meriç’in bir sözü var: Bu ülkeyi yaşanmaz bulanlar bu ülkeyi yaşanmazlaştıranlardır. Bu güruh her gün TV’de konuşur ama milletten karşılık bulamaz. Kendi ülkesi ve milletinin değil de terör örgütlerinin yanında yer alanları milletimiz zaten biliyor.”.

TDK'ya göre “mankurt”, “ulusal kimlikten uzaklaşan, içinde bulunduğu topluma yabancılaşan” anlamına geliyor.

“Beşinci kol” ifadesi ise Ana Britannica'da şu şekilde açıklanıyor: “Fiilî müdahale ile ele geçirilemeyen bir kitleyi ya da devleti propaganda, casusluk, sabotaj ya da terör yoluyla manevî etkiye maruz bırakmak suretiyle müdahaleye uygun hâle getirmek ya da fiilî savaş esnasında savaşı daha kolay kazanmak için yapılan her türlü manevî yıkıcı çalışma.”

“Karşısına Bunlar Dikilir”

Erdoğan, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Boğaz’a köprü yapılmak istenir, karşısına bunlar dikilir. Baraj yapılmak istenir, karşısına bunlar dikilir. Mağdurun, mazlumun yanında dış politika izlenir, karşısına bunlar dikilir. Siyâsî iktidarı, terör yoluyla, kendi halkına yabancılaşmış bu sözde akademisyenler aracılığıyla, hükûmeti köşeye sıkıştırma çabasını üzüntüyle takip ediyoruz. Cumhurbaşkanı olarak yüzde 52 oyla şahsımı bu makama getiren milletime karşı sorumluluklarım benim için her şeyin önünde gelir.”.

1 Kasım'da yapılacak genel seçimler öncesi Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'ye yaptığı ziyareti eleştiren 100 akademisyen(!), Merkel'e açık bir mektup yazarak, “Yapacağınız ziyaretin kampanya ikliminde siyâsî bir destek olarak görüleceğinden dolayı akademisyenler olarak fevkalade rahatsızız.” demişti!

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT