1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: Biz Mısır Darbecisini Tebrik Edemeyiz!
Erdoğan: Biz Mısır Darbecisini Tebrik Edemeyiz!

Erdoğan: Biz Mısır Darbecisini Tebrik Edemeyiz!

AB Büyükelçileri'ne hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Biz Mısır darbecisini tebrik edemeyiz. Sisi'ye giden tebriklerin bizce bir anlamı yok. Bunu açık net söylemek zorundayım" dedi.

24 Haziran 2014 Salı 15:37A+A-

Başbakan Erdoğan AB Büyükelçileri buluşmasında konuştu..

Erdoğan, Sisi'yi tebrik hakkında BM ve Batı dünyasının yanı sıra Abdullah Gül'ü de düzeltmiş oldu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

17 ve 25 Aralık tarihlerinde yargı eliyle hükümetimiz devrilmek istendi. Seçmen tercihlerini etkilemek için yasadışı ve ahlakdışı müdahaleler yapıldı. Haşhaşiler, sinsi bir şekilde devletin her kademesinde kendilerine yer bulabiliyordu. Yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren bir örgüt, devlet kademelerinde yer tuttu. Yargıda hukuksuz işlemler yaptıkları görüldü. Örgüt yargı mensupları üzerinde egemenlik kurdu. Bu örgüte karşı, hukuk içinde yoğun bir mücadelenin çalışmaları yapılıyor. Bu örgüt kirli işlerde kullanılan bir taşerondur. Bu örgütle mücadele birincil önceliklerimiz arasındadır. Birbiriyle çatışan örgütlere bizim destek verdiğimiz yalanlarını yayıyorlar. AB içinde dost olacaksak önce şunu bilmemiz lazım; Türkiye hiçbir terör örgütüne destek vermez. Eylül başından itibaren Türkiye'de yeni bir dönem başlayacak. Reformlar hızlanacak.

Irak'ta yeni bir siyasi başlangıç yapılması önem kazandı. Maliki'nin Irak'ı bölen politikaları ısrarla görmezden gelindi. Irak'ta çıkış yolu koalisyon hükümetidir. Türkiye'de 1 milyon Suriyeli var. AB'den destek anlamında yakışanın yapılması lazım. Suriyelilere yönelik açık kapı politikası izliyoruz. Sınırın sıfır noktasında yardım dağıtıyoruz. Suriye'deki aşırılık yanlısı unsurların artışı endişe kaynağıdır. Karşımızda yoğun işbirliği gerektiren küresel bir mesele bulunmakta.

Batılı dostlarımız Mısır'da olanlara darbe diyememiştir. Biz Mısır darbecisini tebrik edemeyiz. Sisi'ye giden tebriklerin bizce bir anlamı yok. Darbecileri biz tebrik edemeyiz. Sisi'yi tebrik etmenin anlamı yoktur. Bunu açık net söylemek zorundayım.

AB en büyük ticaret ortağımız olma özelliğini sürdürüyor. Terörizmle mücadele, AB ile olan gündemimizin ön sıralarında yer alıyor.

Çocukları kaçırılan annelerin feryatları görülmelidir. İsterim ki siz Büyükelçiler Diyarbakır'a gidin bu aileleri görün.

Geçen hafta Avrupa'da ziyaretlerim oldu. Her yerde bizim polisimizin orantısız güç kullandığını söylüyorlar. Ben de sordum onlara, 'Sizin ülkenizde polise molotof kokteyli atılıyor mu?' Verdikleri cevap ise 'hayır tabiki' oldu. Çünkü cezai yaptırımlar olduğunu ifade ediyorlar.

Sözlerime son verirken her birinize, çalışma arkadaşlarınıza ve ülkelerinizdeki halkları selamlarımı iletiyorum.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT