1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: Basın Özgürlüğü Yok Diyen Manşetlere Baksın
Erdoğan: Basın Özgürlüğü Yok Diyen Manşetlere Baksın

Erdoğan: Basın Özgürlüğü Yok Diyen Manşetlere Baksın

Başbakan Erdoğan, "Danıştay'daki nezaketsizliğe gösterdiğimiz tepkinin manşetlere nasıl yansıdığını, 'basın özgürlüğü yok' diyenler okusun" dedi.

13 Mayıs 2014 Salı 13:10A+A-

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, "Danıştay'daki nezaketsizliğe gösterdiğimiz tepkinin manşetlere nasıl yansıdığını, 'basın özgürlüğü yok' diyenler okusun" ifadelerini kullanarak, "Yurtdışında Türkiye'deki basın üzerine ahkam kesenler, o manşetleri gördüklerinde küçük dillerini yutacaklardır. O manşetleri dünyanın hiçbir hukuk devletinde, demokratik rejimde göremezsiniz. Hiçbir ülkede manşetler üzerinden devletlerin, hükümetlerin bu kadar edep dışı, adap dışı, özellikle de hukuk dışı tahkir edildiğine asla şahit olamazsınız" şeklinde konuştu.

"İçerideki kibir abidelerine boyun eğmeyeceğimiz gibi dışardaki kibir abidelerine de boyun eğmeyi" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İçeride hiç kimse milleti, milletin temsilcilerini, siyasetçileri karşısına alıp kibirle ders veremez. Aynı şekilde dışarda da hiçkimse Türkiye'yi karşısına alıp Türkiye'ye parmak sallayamaz. O günler geçti."

Çiftçilere müjde

Başbakan Erdoğan, "23 Ağustos 2013 tarihinden 31 Aralık 2014'e kadar afetlerden yüzde 30 zarar gören çiftçimizin vadesi gelen kredi borçları, yüzde 3 faizle bir yıl ertelenecek. Bu kolaylıktan 6.5 milyar lira borcu olan 876 bin çiftçi yararlanabilecek" dedi.

Siyaset geometri değildir

Siyasetin geometri olmadığını belirten Başbakan Erdoğan,  "Siyaseti geometriye hapsetmek isteyenler bugüne kadar hep yanıldılar hep de millete zulmettiler. Siyaseti geometri gibi görenler vatandaşa da geometri işlemi yaptılar. Dümdüz, birbirine benzeyen, iç açılarının toplamı hepsinde 180 yapan standart vatandaşlar üretmek istediler. Bu cetvel zihniyeti yüzünden Türkiye ret, inkar ve asimilasyon zulmüne maruz kaldı, özgürlükler kısıtlandı, insanımız arasında ayrım yapıldı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı tartışması

Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı tartışması ile ilgili olarak da  "Millet ne yaparsa en güzelini yapar. Milletin seçtiği bir cumhurbaşkanı ile milletin seçtiği bir başbakanla, devlet-millet el ele Türkiye çok daha yüksek seviyelere ulaşır. Muhafet altına gireceği damı akmayan bir çatı aramaya devam etsin. Çocuklar soruyor; 'Dede şapkadan nasıl tavşan çıkacak'. 'Biz de merakla bunu bekliyoruz, torunum oğlum' diyoruz. Durum bu" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT