1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan Bakanlar Kurulu'na Başkanlık Edecek
Erdoğan Bakanlar Kurulu'na Başkanlık Edecek

Erdoğan Bakanlar Kurulu'na Başkanlık Edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nu 19 Ocak 2015'te Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacağını açıkladı. Bu konuda Başbakan Davutoğlu ile de görüştüğünü vurguladı.

29 Aralık 2014 Pazartesi 15:29A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş'i ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Danışmanı ve AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım’ın açıklamaları üzerine, Bakanlar Kurulu'nun 5 Ocak'ta Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanacağı haberleri hatırlatıldı. Erdoğan soruları yanıtlarken, kabineyi 19 Ocak'ta toplayacağını açıkladı:  

"Değerli arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti Anayasanın çizdiği çerçeve üzerinde yönetilen bir ülkedir. Burası rastgele bir kasaba devleti değildir. 16 devlette teşekkül etmiş olan bir devlettir. Anayasa’nın yetkileri belirlenmiştir. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak Anayasa’nın verdiği yetkileri kullanırım demiştim. Seçimden bu yana 4 ay geçti ve bu konularda da 2014’ü ve 2015 ve geleceği bir cumhurbaşkanı olarak bakanlar kurulunu toplar diye hüküm vardır. Başbakan ile de görüştük. Binali beyin böyle bir tarih vermesi konusunda. Gerçi kendisi böyle bir tarih vermedim demiyor ama... Ayın 19’unda Beştepe’de bakanlar kurulunu toplayacağım.

Bunun dışındaki konularda da kimse cumhurbaşkanı üzerinde vesayet kurmaya kalkmasın. Ben vesayetlerle hareket eden birisi değilim. Seçim öncesi de söyledim farklı bir cumhurbaşkanı olacağımı. Hükümetimizin başarısı şahsımın değil tam tersine ülkenin yükselişi olur. Bu kimseyi rahatsız etmesin. Yani hükümet ile Beştepe’nin kopuk olması bize farklı bakış sergileyenleri sevindirebilir."

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT