1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: BAAS Rejiminin Askeri Oldular!
Erdoğan: BAAS Rejiminin Askeri Oldular!

Erdoğan: BAAS Rejiminin Askeri Oldular!

Erdoğan, Kastamonu mitinginde konuşuyor: “Bunların birbirinden farkı yok. CHP, MHP, BDP, Pensilvanya hep birlikte BAAS rejiminin askerleri oldular.”

26 Mart 2014 Çarşamba 12:19A+A-

Kastamonu’da gündeme ilişkin konulara değinen Erdoğan, CHP’nin düşürülen Suriye uçağına, Suriye’den bile çabuk tepki verdiğini söyleyerek, “Bunların birbirinden farkı yok. CHP, MHP, BDP, Pensilvanya hep birlikte BAAS rejiminin askerleri oldular” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Kastamonu mitinginde Fethullah Gülen ve muhalefete yüklendi. Gündeme ilişkin tartışmalara değinerek Twitter ve Suriye uçağının düşürülmesine yönelik eleştirilere yanıt veren Erdoğan, “Çok ilginç, Suriye daha tepki vermeden, CHP bu hadiseye tepki verdi. Daha Suriye kendisini savunmadan, CHP onun yerine Suriye’yi savundu. Bunların birbirinden farkı yok. CHP, MHP, BDP, Pensilvanya hep birlikte BAAS rejiminin askerleri oldular” dedi. Gülen’i eleştirirken “Bizi sırtımızdan hançerlemeye, hainlik etmeye kalktılar” diyen Erdoğan, “Cumhurbaşkanını dinlediler, beni dinlediler, bakanlarımı dinlediler. Bunlar cemaat değil, örgüt. Bunların terör örgütünden ne farkı var?” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Kuzeykent Pazar Yeri’nde düzenlenen seçim mitinginde Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’nin bir yiğit evladı, 2009 seçimleri sırasında helikopteri düşerek hakka yürüyen Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi de vefatının 5’inci seneyi devriyesinde rahmetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun inşallah” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

-  HAYATIM BOYUNCA ÜLKEMİ SATMADIM: Gençlerimiz şehit olmasın terör bitsin diye vermiş olduğumuz çözüm mücadelesini baltalama vazifesini üstlendiler. Oslo’da yapılan görüşmeleri, yine bu Pensilvanya eliyle kamuoyuna sızdırdılar. Çözüm sürecinde çok önemli rolü olan MİT Müsteşarı’nı 7 Şubat 2012’de gözaltına almak istediler. Bu Bahçeli ne dedi? ‘Sen, İmralı’ya ne söz verdin?’ dedi. Bahçeli, benim adım Tayyip Erdoğan. Ben hayatım boyunca, Rabbim’e hamdolsun, bu vatanımı, milletimi kimseye satmadım. Onun hesabını siz verin. Ecevit, sen Bahçeli ve Yılmaz, üçünüz beraber burayla ilgili idam kararını sümen altı ettiniz. Sümen altı eden sensin. Niye itiraz etmedin? Niye o zaman kalkıp da hükümetten çekilmedin? Bizim çözüm sürecimiz farklı bir olaydır, benim müsteşarımın görüşmeleri farklı bir olaydır.

-  TWİTTER YASAĞI: Benimle ilgili uydurdukları bir şey var. Şüphem yok. Zaten meydanlar konuşuyor. Televizyonlarda 3-5 kişi konuşmuş bizi bağlamaz. Bizi, meydanlar, millet bağlar. Kalkıyor biri ‘Başbakan, Ak Parti prestij kaybediyor, Başbakan prestij kaybediyor’ diyor. Twitter’ı yasaklamak suretiyle prestij kaybediyormuşuz. O Twitter önce mahkeme kararlarına uymayı öğrensin. Sen kalkıp da Amerika Başkanı’na Tayyip Erdoğan’a yapılan hakareti yapamazsın. Yaptığın anda indirirler. Bu kalkacak Tayyip Erdoğan’a her türlü hakareti yapacak, bunları Twitter’dan indirmeyecekler, aynı şekilde bakanlarıma yapacaklar, uyarılara, mahkeme kararlarına rağmen indirmeyecekler, biz de seyredeceğiz. Kusura bakmayın. Milletim İstanbul’da 2 milyon, ‘Biz bu tür Twitter’ı istemiyoruz’ dedi. ‘Böyle bir Twitter’a hayır’ dedi.

-  SURİYE’DEN ÖNCE TEPKİ: Önceki gün Suriye uçağı angajman kurallarını ve hava sahasını ihlal etti. Defalarca uyarıldı, dinlemedi. Hava kuvvetlerimize ait jetler gitti ve o uçağı düşürdü. Daha önce de bir helikopterleri bu şekilde  bizim hava sahamızı ihlal etmişti, onu da düşürmüştük. Çok ilginç, Suriye daha tepki vermeden, CHP bu hadiseye tepki verdi. Hale bak ya. Bunların yayın organları, yandaş medyaları var ya, hepsi birden tepki veriyor. Daha Suriye kendisini savunmadan, CHP onun yerine Suriye’yi savundu. Bunların birbirinden farkı yok, aslında birbirlerinden haberleri de yok.

-  TÜRKİYE’Yİ ESİR ALAMAYACAKLAR: Şu anda yeni Ergenekon’un avukatlığını yapan bir kişi var. Ama Türkiye’nin avukatlığını yapamadılar. Bütün bu süre içinde bu CHP, bu MHP, BDP, Pensilvanya hep birlikte BAAS rejiminin askerleri oldular. Türkiye’yi esir alamayacaklar.

 

HABERE YORUM KAT