1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan, 21 Adayı Daha Açıkladı
Erdoğan, 21 Adayı Daha Açıkladı

Erdoğan, 21 Adayı Daha Açıkladı

Başbakan Erdoğan İstanbul'da partisinin Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısında aralarında büyükşehirlerin de olduğu 21 ilin belediye başkan adayını daha açıkladı.

05 Aralık 2013 Perşembe 16:52A+A-

Erdoğan, 21 ilin daha belediye başkan adayını açıkladı. Bugün İstanbul Büyükşehir adayı da açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bu seçimlerdeki AK Parti adayı yine Kadir Topbaş oldu.

İşte bugün canlı yayında açıklanan isimler:

BÜYÜKŞEHİRLER

İSTANBUL BŞB: KADİR TOPBAŞ
Artvin'in Yusufeli ilçesinde doğan Kadir Topbaş, 8Ocak 1945 yılında doğdu.  Topbaş, orta öğrenimineIşık Lisesi'nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında MarmaraÜniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılındaMimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Kadir Topbaş doktora tezini, İstanbulÜniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde "Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri" konusunda tamamladı.

Uzun yıllar "serbest mimar" olarak çalışan Kadir Topbaş, 1994-1998 yılları arasında İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı. 1999 yılındaBeyoğlu Belediye Başkanlığı'na seçilen Kadir Topbaş, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerelseçimlerde AK Parti'den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. 1999 seçimlerinde ikinci kez seçilen Topbaş, 2011 Yılı Birleşmiş Milletler Yerel YönetimlerDanışma Komitesi UNACLA Başkanı Olarak seçildi ve bu görevini sürdürüyor. Evli ve 3çocuk babasıdır.

BURSA BŞB: Recep Altepe

1959'da Bursa'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa'da tamamladı. Gazi ÜniversitesiMühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Recep Altepe, siyasete 1989yılında Refah Partisi İl Yöneticisi olarak giren Recep Altepe, 2004 yılı yerel seçimlerinde AKParti'den Osmangazi Belediye Başkanlığına seçildi. 29 Mart 2009 yılı yerel seçimlerinde AKParti'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birligi ve Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin de başkanı olan Altepe, evli ve üç çocukbabasıdır.

KOCAELİ BŞB: İBRAHİM KARAOSMANOĞLU
1952  yılında İzmit Yuvacık'ta doğdu. 1977  yılında Marmara  Üniversitesi'nden mezun oldu. 1978-1989  yılları arasında Kırıkkale  Lisesi, İzmit Endüstri  Meslek  Lisesi ve İzmit  Ortaokulu'nda  öğretmen ve yönetici olarak görev aldı.1989-99  yılları arasında İzmit'te 10  yıl Yuvacık Belediye Başkanlığı yaptı. Ak  Parti'nin  kuruluşunda Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte  aktif olarak görev aldı. Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB)'nin 09 Mart 2012 tarihinde yapılan genel  kurul  toplantısında, oybirliğiyle birlik başkanlığına seçilmiştir.  Evli ve 5 çocuk  babasıdır.

BALIKESİR BŞB: Ahmet Edip Uğur
1950  yılında Balıkesir'de doğdu. Orta Öğrenimi  İstanbul  Işık Lisesi'nde,  Yüksek Öğrenimini İstanbul  Devlet  Mühendislik ve Mimarlık  Akademisi Kimya  Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır. Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönem'de Parlamento'ya girmiştir. AK  Parti Balıkesir  Kurucu İl Başkanlığı da yapan Ahmet Edip Uğur, 22. Dönem'de ikinci kez milletvekili seçilmiştir. 2007 Genel Seçimleri'nde 23. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak  yeniden parlamentoya girdikten  sonra Genel Başkan  Yardımcısı olarak AK Kadro'da yer almıştır. Ahmet Edip Uğur  evli ve üç  çocuk  babasıdır.

SAKARYA BŞB: Zeki Toçoğlu
1955  yılında Adapazarı'nda doğdu.  İstanbul  Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. 6  yıl SAÜ İlahiyat  Fakültesi  Fakülte Sekreterliği görevini yürüten TOÇOĞLU, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Serdivan Belediye Başkanı seçildi. TOÇOĞLU, 28 Mart 2004 Mahalli Seçimlerinde  yeniden Belediye Başkanı seçildi. 29 Mart 2009  tarihinde yapılan Mahalli İdareler  seçiminde Sakarya  Büyükşehir Belediye Başkan'ı seçildi.

TEKİRDAĞ BŞB: Mustafa Yel
1968 Tekirdağ  doğumlu. İlk, orta ve  liseyi Tekirdağ'da okudu.  İstanbul  Üniversitesi Kamu Yönetiminin bitirdi. 1995'ten itibaren kaymakamlık ve vali  yardımcılıkları yaptı.  Evli ve 2  çocuk babasıdır.

İLLER

BAYBURT: Mete Memiş

1964 Bayburt doğumlu. Evli ve 3 çocuk babası. İlk ve orta öğrenimi Bayburt'ta lisanseğitimini 1985 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümünü tamamladı.

SİNOP: Hamza İnce
1955 Gerze, Sinop doğumlu Hamza İnce İlköğretim ve lise eğitimini Sinop'ta tamamladı. Hamza İnce Amasya Eğitim Enstitüsü mezunu.

YALOVA: Yakup Koçal
12 Aralık 1958 yılında Yalova'da doğdu. Orta ve lise eğitimini yatılı olarak İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamlayan Koçal, 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu.

KIRIKKALE: Mehmet Saygılı
1969 Yılında  dünyaya gelen Mehmet Saygılı, İlkokulu Tınaz İlkokulunda, Ortaokulu Atatürk İlkokulunda, Liseyi ise Kırıkkale Lisesinde tamamladı. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında İngiltere'de Lisan eğitimi aldı. Evli ve üç çocuk babası.

NEVŞEHİR: Hasan Ünver
1963 yılında Ulukışla'da doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin bitirdi. Dünya Belediyeler Konseyi üyesi. Evli ve 2 çocuk babası.

SİİRT: Ali İlbaş
1967 yılında Siirt Merkezde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini bitirdikten sonra Siirt Ticaret Meslek Lisesi'nden mezun olmuştur. İlbaş, evli ve 6 çocuk babasıdır.

NİĞDE: Faruk Adoğan
1964 yılında Niğde'de doğdu. Eğitimine sırasıyla, Gümüşler Kasabası İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Lisesi mezuniyetinin ardından Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüyle devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babası Faruk AKDOĞAN, orta derece Arapça ve İngilizce biliyor.

KIRKLARELİ: Selahattin Minsolmaz
1970'de Kırklareli'nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kırklareli'nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki eğitimini 1995 yılında Ulaştırma Mühendisliği alanında Yüksek Mühendis olarak tamamladı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

EDİRNE: Prof. Dr. Ahmet Günşen
1962 yılında, Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Turpçular köyünde doğdu. Uludağ Üniversitesi Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü'nü bitiren Günşen, Kırşehir Eğitim Fakültesine öğretim görevlisi olarak atandı (1988). Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde "Türk dili" bilim dalında yüksek lisans yapan Günşen, 1994 yılında Prof. Dr. Tuncer Gülensoy'un danışmanlığında hazırladığı ve 2000 yılında da Türk Dil Kurumunca yayımlanan Kırşehir ve Yöresi Ağızları (İnceleme-Metinler-Sözlük) başlıklı teziyle Türk dili doktoru oldu. Günşen, evli ve biri erkek, ikisi kız olmak üzere, üç çocuk babasıdır.

MUŞ: Feyad Asya
1970 Muş doğumlu. İlk orta ve liseyi Muş'ta bitirdi. Memur-Sen Muş İl Başkanlığı yapmıştır. 2014 seçimlerinde AK Parti'nin Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya oldu.

YOZGAT: Kazım Arslan
1959 Yozgat doğum, İlk, orta ve liseyi Yozgat'ta okudu. Atatürk Üniversitesi TIP Fakültesini bitirdi. 1955 Refah Partisi'nden milletvekili oldu. Fazilet Partisi ile görevine devam etti. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

ÇANAKKALE: Mehmet Daniş
1971 Çanakkale doğumlu, ilk ve ortaöğrenimini Çanakkale'de bitirdi. İstanbul Üniversitesi hukuk mezunu. 22 ve 23. Dönemde Çanakkale Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu. 24. Dönemde TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığına seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 

ÇORUM: Muzaffer Külcü

1971 Çorum doğumlu. Çorum İmam Hatip Lisesi ve İstanbul İlahiyat mezundur. AK Parti'nin Çorum Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirildi. 3 Kasım 2002'de yapılan seçimlerde Çorum Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Çorum Belediye Başkanı olan Muzaffer Külcü evli ve 3 çocuk babasıdır.

ELAZIĞ: Mücahit Yanılmaz
1961 Elazığ doğumlu. 1983'te Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliğini bitirdi. MSP Gençlik Kolları, Saadet, Fazilet ve HAS Parti'de görev aldı. Evli ve 4 çocuk babasıdır.
_________________________________

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;


-1994 yılından itibaren eşsiz bir İstanbul tecrübemiz var.

-AK Parti'nin belediyecilik anlayışıyla kimse yarışamaz.

-Başkaları için belediyecelik rant kapısı olabilir ama bizim için hizmet yarışıdır. Onlar kendi ceplerini doldurur biz ise milletin cebini doldururuz.

-Burayı iyi dinleyin iyi takip edin. Bunu duymayanlara duyurun.

-Eğer biz cebimizi doldrumak için belediyeleri devralsaydık, okul sayılarımız arttırabilir miydik?

-Okullarda ücretsiz kitap dağıtabilir miydik?

-Göreve geldiğimizde 45 TL alan üniversitelilerimize 280 TL burs ya da kredi verir miydik?

-Eğitim ve öğretimde akıllı tahta ve tablet bilgisayarlara geçebilir miydik?

-İlkokullarda kız ve erkek öğrencilerimize para yardımı yapabilir miydik?

-Göreve geldiğimiz 6 bin 100 km duble yol olan ülkemize şu ana kadar 17 bin kilometre duble yol ilave ettik, bunlar neyle oldu? Eğer cebini dolduran bir iktidar olsaydı bunları yapabilir miydi?

-İşte bunlar hazineyi ne kadar güçlendirdiğimizin belirtileri.

-Sağlıkta ülkemize bu dev hastaneleri kazandırabilir miydik?

-Şimdi bütün vatandaşlarım istediği hastanelere gidebiliyor mu?

-İlaçlarını alamayan var mı? Hastamızı yurtdışına bile gönderiyoruz.

-Hava ambulansı ve helikopterlerle hizmet eden sağlık hizmetlerimiz var.

-İstanbul'da Haliç'i kokudan arındırdık, tertemiz pırıl pırıl Haliç var.

-Kokuşmuş CHP zihniyetinden bu hale getirdik. Şimdi Haliç'e Karadeniz'den su getirdik, balık tutuluyor, yüzüyorlar..

-76 üniversiteyle devralıdık şimdi 81 ilde 175 üniversiteye çıkardık.

-İşte Marmaray, 3. havalimanı, 3. boğaz köprüsü ve otoyollar hepsi insanımızın refah seviyesini yükseklere çıkaracağız.

-Ankara'da il başkanlı toplantımızda da söyledik. Biz sadece bugünün değil, yarını inşa etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz.

-Bugün öyle adımlar atmalıyız ki o izler adımlar yarınları inşa etsin. Yarınlar bugünden çok daha iyi olsun diye çalışıyoruz.

-Bizim nesil yıkımlara şahit oldu. Şehirlerin, insanların, mimari eserlerin yıkılışına şahit olduk.

-Hem yerel de hem hükümet olarak yıkımları durdurmanın mücadelesini verdik.

-Said Nursi 'Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından zevk alır' demişt. Böyle düşünmeliyiz.

-Park ve bahçelerde oynanyan bir çocukla, çamurun içinde büyüyen çoxuğun hayata bakışı bir değildir. AK Parti tüm çocuklarımızın hayata bakışını değiştirmenin peşinde.

-Otomobiller için değil insanlar için şehirler yollar inşa edeceğiz.

-Şehirlerimiz göze ve gönüllere hitap edecek bir kimliğe kavuşmalı.

-Bizden önce gelenlerin hiçbiri raylı sistem yapamadı. Türkiye'nin dört bir yanını demir ağlarla biz ördük.

-İstanbul alan değil veren bir şehirdir. İstanbul sakinlerinin şekillendirdiği şehir değil, sakinleriyle şekillenen, Fatihlerini fetheden bir şehirdir.

-İstanbul'un büyümesi diğer illerin de büyümesidir.

-İstanbul'u yarınlara hazırlamaya, şehirlerin annesi olarak hizmete devam edeceğiz.

(HABER 7)

HABERE YORUM KAT